23 de maig 2014

COM CONTROLAR ELS HORARIS DEL PRIMAVERAPer a tots aquells que us estigueu preparant pel Primavera Sound d'enguany, sobretot pels més experts en aquest tema, sabreu que tenir una bona noció dels horaris és molt i molt important, i més en un any on sembla que se solapen molts concerts importants i d'estils semblants o compatibles. Nosaltres us volem ajudar amb això i proposar-vos unes quantes (de les moltes que existeixen) maneres per intentar tenir controlat aquest tema. Com sempre, després de l'hipersalt.


El mètode clàssic: És el que molts de nosaltres hauran fet servir de tota la vida, sobretot des que tenim ordinadors, i és fer servir un full de càlcul (Excel és el més comú). Tan senzill com buscar l'horari a la pàgina web oficial del festival de torn (en el nostre cas, el Primavera Sound) i omplir cel·la a cel·la al nostre gust, forma i colors i després imprimir-ho, o no. Tot depenent de si ho voleu veure al vostre smartphone o portar-ho a la butxaca (la bateria del mòbil, en un gran festival, s'acaba abans, quan se satura la xarxa i es queda buscant on connectar-se)

El mètode modern: Hi ha un fotimer d'aplicacions noves o de pàgines web que ens permeten crear-nos els horaris al nostre gust, però, per sobre de totes, volem destacar-ne una: Clashfinder. És una pàgina en la qual "la comunitat" crea la plantilla (i si l'actualitza per altes, baixes o canvis d'horari, és per a qualsevol que faci servir aquesta mateixa plantilla), que es pot veure en versió mòbil o versió pantalla d'ordinador, posar-hi colors (prioritats, horaris coincidents, etc) i es pot exportar a Excel o PDF o fer servir també el nostre telèfon. La plantilla d'enguany la trobareu aquí.


Ja pots crear el teu horari independentista!

El mètode oficial: Diuen que de vegades les millors coses són les tradicionals. Per això, si voleu estalviar-vos haver de buscar a Internet, una manera de tenir els horaris és que sempre us podreu adreçar a la caseta d'informació de l'interior del recinte del festival i obtenir-hi el vostre horari i plànol del festival. A més, amb l'aplicació mòbil oficial del festival podreu també tenir tota aquesta informació i moltes més coses que us ofereixen.


Fotografia de portada: F. SENDRA (El Periódico)
Text: Christian Peña
Correcció: Marta C.