25 d’abr. 2014

WEARABLES O LA MODA TECNOLÒGICA QUE NO TRIOMFAQuan sembla que el mercat està saturat de gadgets i aparells de tecnologia (smartphones, netbooks, tablets, ebooks, etc), torna a aparèixer un nou producte intentant crear-nos una nova necessitat (a Apple són uns experts en això). Però la nova tendència que han volgut establir els fabricants no està tenint l'èxit desitjat. Els wearables. Saps què són? Nosaltres t'ho expliquem, després de l'hipersalt.


Els wearables són el nou invent que vol formar part de les nostres vides però passant primer per les nostres butxaques (o sigui, un nou fenomen del consumisme d'avui en dia). Wearable es podria traduir com aparell que es pot vestir, és a dir, un gadget que podem portar en el nostre dia a dia. Un dels exemples més clars són les Google Glasses, les ulleres de les quals hem escrit alguna cosa ja algunes vegades.


L'integració del tot en un, el següent pas dels wearables

Però del wearable que més s'està parlant últimament és dels rellotges i polseres intel·ligents. Aparells que mesuren la teva activitat diària (caminar, córrer, pujar i baixar escales, menjar, dormir, etc), et proposen fites i premis, o competir amb altres usuaris, i ho converteixen en una cosa més que tenir en la nostra vida dins les xarxes socials. I per què se'n parla tant ara? Doncs perquè es rumoreja que Apple anunciarà aviat (aquest any) el seu rellotge per competir amb Samsung, entre d'altres marques. Mentrestant, ni el Galaxy Gear del gegant coreà ni cap altra polsera intel·ligent està aconseguint arribar del tot al consumidor.

Un clar exemple d'aquest fracàs és Nike, que tot i tenir la seva polsera Fuelband des de fa més d'any i mig, no ha aconseguit el que volia i ha decidit acomiadar a quasi tot l'equip que es dedicava a aquest gadget i, fins i tot, a aturar la producció. Diuen els experts que un wearable que vol entrar a la vida del consumidor, ho aconsegueix quantes menys vegades te l'hagis de treure per carregar la bateria, un dels gran problemes de la Fuelband contra altres articles d'altres marques com la Up de Jawbone o la Fitbit, amb autonomia de fins a 5 dies.


Jawbone i Fitbit, dos dels wearables més venuts

Tot i que les previsions segueixen apuntant a una pujada en les vendes dels wearables, només l'anunci d'un nou producte d'Apple faria que realment tinguessin un esclat comercial com pocs gadgets haurien tingut mai, a més els costos de producció d'un aparell d'aquest tipus permeten uns beneficis molt més alts que qualsevol altre gadget. I Apple ja té en la seva plantilla a gent visionària en el món del wearable. Serà qüestió de poc temps, doncs.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Christian Peña
Correcció: Pendent