8 d’abr. 2014

UN FUNERAL EXQUISIT

Glue Kids
Santos Inocentes
Any: 2014
Discogràfica:Galleta Recods

Ha arribat la primavera, però Glue Kids s'ha propostat enfosquir-la. Santos Inocentes (Galleta Records, 2014) es un exercici de hip hop elaborat i recargolat que farà les delícies dels amants de l'experimentació.

I és que des de fa força temps tenim la sort de tenir Galleta Records dins el panorama musical de Catalunya. Discogràfica distribuïdora de perles enormes de jazz, funk i hip hop que aposta per editar referències artesanals relacionades amb música que remogui emocions. I l'han clavat aquest 2014 traient-se de la màniga una casset de hip hop quasi instrumental de Glue Kids. Funeral hop, resa el merchandatge. Funeral de celebració de la musica feta amb passió.

La primera referència de Dj Tre com a Glue Kids és un projecte avantguardista que veu dels beats angelins tintats de psicodèlia que van començar amb el J Dilla instrumental però en un vessant més experimental i més fosc. A vegades propera al dub fantasmagòric, com a la inicial “Roxy B”, a vegades flirtejant amb el drone hipnòtic amb les veus entretallades de l'extensa “Hocín” o amb l'ambient inquietant de “My moncler is bulletproof”, però mantenint com a identitat els beats trencats i psicotròpics de la resta de temes, dels quals destaquen “Hunde” i “Santos Inocentes” com a grans paradigmes de la idea general del treball. Menció a part per a “So Cold”,  amb la col·laboració del raper yankee Western Tink, la més lluminosa i moguda de l’enterro.

Sens dubte, un atractiu treball d’experimentació electrònica que confirma dues coses: la bona salut del gènere a casa nostra, que es mira de tu a tu i sense complexos qualsevol, i que Galleta Records continua educant el paladar d’oients intrèpids amb edicions arriscades i captivadores com la de Glue Kids.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Carles Fajardo
Correcció: Marta C.