11 d’abr. 2014

RECOMANACIÓ DIRECTA #26


Aries + Lidia Damunt
12 d'abril, CAT (Festival Ronda)

Bona sessió doble de dones amb personalitat i substància s'han marcat els del Ronda. Lidia Damunt va ser xèrif del rock & roll amb cor pop a les mai prou valorades Hello Cuca, i després ha fet carrera com a cantant de folk en solitari...o.això semblava de bon principi. Després d'un tercer disc amb forta influència electrònica (els Hidrogenesse hi van fotre mà) ara es presenta al CAT amb 'Gramola', un disc de versions on reinterpreta fins i tot a la Jurado! Aries per la seva part, tant en solitari com fent de cantant de les Charades, s'ha vinculat més al pop lluminós de la California dels anys seixanta, però sempre amb un punt fràgil que fa el seu estil perfectament reconeixible. Dones al poder.

Shackleton
12 d'abril, Nitsa

Un dels millors djs del moment. Capaç de convertir una sessió de ball en un punt de trobada de músiques com el dubstep, el techno, els ritmes africans, les melodies aràbigues o els baixos jamaicans.

Recomanació Indirecta

Junior Kelly
16 d'abril, Apolo

Amb el que costa veure cantants jamaicans per aquí, val la pena apropar-se a Junior Kelly encara que, pel meu gust, sigui un pel ensucrat.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Marc Balfagón
Correcció: pendent