22 d’abr. 2014

GIRONA, TERRITORI UNDERGROUND


El nostre estimat caudillo quan parlava de Girona sempre ho feia en castellà (mira, un vici que tenia l'home) acompanyant-ho de la coletilla "La Inmortal. Gerona, la Inmortal". La tres vegades immortal i que ara està lluitant per veure si es pot posar la quarta medalla. Aquest cop no són forces d'ocupació de l'enemic, les forces instigadores cohabiten al vell mig de la ciutat, a l'Ajuntament, però no tots es deixaran vèncer fàcilment. Hi ha grupuscles de resistència, com el que vam veure néixer dijous passat, Territori Underground.

Aquest divendres passat sortien de nou els Manaies pels carrers de Girona. La confraria tornava a lluir els seus cascs, armadures daurades i faldilles, i desfilaven orgullosos pels carrers de la ciutat.
Som a l'any 2014. Tot Girona està ocupat pels romans… Tot? No! Un petit grup d'irreductibles resisteix encara i sempre a l'invasor.

Són pocs, molt pocs els que resisteixen.
Amb menys d'una setmana hem vist com el Tourmix abandonava Platea per anar a la Mirona de Salt i com el bar Spritz ha sigut condemnat amb el seu nou aforament de 15 (QUINZE!) persones. Als ciutadans no els queda més remei que posicionar-se al clarobscur, apartar-se dels llocs visibles, anar a l'underground.

Dijous, el dia abans que els romans desfilessin orgullosos amb les seves llances i espases, es va presentar un nou festival, el Territori Undergound, que ve a ser la unió de diverses forces culturals en una sola voluntat: no deixar morir Girona sense lluitar.

La presentació al bar La Pedra va comptar amb l'Isaac Ullam i allà mateix es va presentar el que serà el cartell del primer festival que aquesta mateixa setmana, aquest divendres 25 d'abril, tindrà lloc a la plaça dels Jurats. Serà a partir de les 18 h i hi podrem veure als ganxons Please Wait, els autòctons Cru, l'olotí Xevi Pigem & La Casa en Llamas i els Impúdics de Palafrugell.

Territori Underground està organitzat pel bo i millor de la regió: l'associació ATV de Sarrià de Ter, els llegendaris Atzavara de Sant Feliu de Guíxols, el festival El Mini d'Olot, l'associació Orella Activa de Girona i els responsables del festival Actitud de Vidreres, l'associació Soroll. Amb aquestes credencials estem segurs que Girona serà 4, 5 o 6 cops immortal, està en bones mans.Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Montse V.