8 d’abr. 2014

ELECTRÒNICA MEDITERRÀNIA

Wesphere
Wesphere
Any: 2014
Discogràfica: ensmble
Fins fa dues setmanes no coneixia Wesphere, banda barcelonina d’electrònica. Recomanats per Lost Twin a la xarxa, em van atrapar a la primera escolta. Musica electrònica per veure caure el sol a l'estiu i fer l'amor.

Aquest disc de títol homònim, Wesphere (ensmble, 2014), juga a la lliga de l'ambient en continua relació amb l'idm i el dub. Un disc que exigeix a l'oïent molta atenció. Si bé és un treball de sonoritats agradables i lluminós, per gaudir-lo en la seva totalitat, demana atenció quasi exclusiva a volum alt.

La infinitat de detalls sonors amagats en ritmes líquids downtempo fa que l'àlbum adquireixi molt d'espai. Sens dubte és un disc expansiu i diàfan.

Les veus melòdiques i sinuoses, doblades en ocasions superposant tons, ajuden a mantenir el fil argumental alhora que donen més calidesa i se sumen a la base. Però per sobre de tot, a primera línia, la protagonista és la guitarra. Elèctriques o acústiques, amb efectes o sense, com si la part electrònica i vocal no anés amb ella, apareixen i desapareixen i donen un plus d’experimentació amable en els arranjaments dels temes.

No destaco cançons perquè el disc em sembla un concepte que requereix una escolta continua. Mastegant amb calma, digerint els inputs, gaudint de l'entorn i el clima temperat. Un disc de l'electrònica amb caràcter mediterrani en el més bon sentit de la paraula.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Carles Fajardo
Correcció: Marta C.

2 comentaris:

Glòria Guso ha dit...

ah! recorda una mica a Jay Jay Johansson amb dubstep, no? mola!

Anònim ha dit...

TOT ONLINE AQUI!

http://ensmble.net/album/wesphere