27 de març 2014

RECOMANACIÓ DIRECTA #26


Rachid Taha
Divendres 28 de març, Apolo

Fa uns anys, un periodista de Barcelona a qui estava entrevistant em va dir que el London Calling dels Clash venia acompanyat d'una lliçó: tots els estils són rock si estan tocats amb actitud rockera. Rachid Taha, com a bon seguidor de Joe Strummer i els seus, es va fer seva la màxima i porta des dels anys vuitanta combinant música algeriana i rock amb sons i ritmes de totes les latituds. Els seus mèrits van més enllà de discos memorables com Diwan (1998) o d'aquell històric directe al costat de Khaled i Faudel. Rachid Taha encarna la modernitat que no defuig les arrels i la individualitat que no descuida el sentit col·lectiu de la música.

Recomanació Indirecta

Flug
29 de març, Be Cool/30 de març, Insert

Flug és l'àlies de la vessant més techno i bruta de l'argentí establert a Barcelona Junior López. Si les seves sessions són tan potents com Drummer (2014), un dels seus últims singles, la cosa promet. Aquest cap de setmana se'l podrà veure per partida doble: dissabte al Be Cool amb NX1, i diumenge al vespre a l'Insert de Poble Nou.

Umberto
5 d'abril, Apolo

Tot i la seva darrera deriva cap al so italo-disco, sempre és estimulant veure a Umberto desplegar la seva artilleria de sintes i obscuritats. Se'l podrà veure dins e  l'Aloud Music Festival.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Marc Balfagón
Correcció: Joanaina Font