28 de març 2014

LA PROPERA MODA: ULLERES TECNOLÒGIQUESQue les ulleres de pasta són un dels gadgets que han posat de moda els "modernos" no és cap mentida, però aquesta moda pot arribar més enllà. Estem davant de la nova tendència de les ulleres tecnològiques: Google Glasses i Oculus Rift. Les primeres segurament ja eren conegudes per molts de vosaltres, però ara marquen encara més tendència. Les segones són la nova compra de Facebook. Si vols veure de quina moda t'estem parlant, la veuràs després de l'hipersalt.


És un fet que les ulleres de la marca Ray Ban són una de les marques més conegudes entre la gent jove (i no tan jove), perquè han marcat una època i encara són tendència (a banda de patrocinar festivals com el Primavera Sound, on sembla que les regalin perquè gairebé tothom en porta). Però els propietaris de la marca (i d'altres marques com Gucci o Oakley), el grup italià Luxottica, ha decidit que volen col·laborar estretament amb les ulleres que també volen marcar una altra època: Les Google Glasses.

Les ulleres de Google són un invent del qual us vam parlar fa una mica de temps, però, per qui no ho sàpiga, són unes ulleres de realitat augmentada (permeten fer servir, des de les ulleres, el mòbil, càmera, internet, i moltes aplicacions) que Google va presentar fa uns dos anys, que ja ha venut a la gent que vol participar en el desenvolupament d'aplicacions, i que vol treure al mercat aquest mateix any, però encara sense cap data fixada. Les possibilitats i els camps d'acció d'aquestes ulleres ara mateix són incomptables, però van des de la medicina fins a l'ús (com no) militar.


Un al·lucinat usuari de les Oculus Rift. Què estarà mirant?

I si no estàs molt a favor d'aquest nou enginy, tampoc ho estaràs amb unes altres ulleres que també estaran de moda: Oculus Rift. Aquest és un projecte que va començar l'empresa Oculus VR de manera bastant independent (amb donacions a Kickstarter, un dels crowdfundings de creativitat i tecnologia més importants del món). Es tracta d'unes ulleres de realitat virtual que, després d'aconseguir ni més ni menys que més de 2 milions de dòlars i el recolzament d'eminències del món audiovisual i del videojoc, han cridat l'atenció d'un dels inversors de tecnologia més importants d'avui en dia: Facebook.

Pel preu de 2 mil milions de dòlars, en Mark Zuckerberg ha volgut apostar pel que podria ser un dels possibles competidors de Google Glasses (tot i ser productes diferents) i malgrat que encara no s'han definit quines accions comunes poden començar les dues companyies, sí que han assegurat des de l'empresa de la xarxa social que volen recolzar tots els projectes que ja té oberts Oculus Rift relacionats amb el món del videojoc, i volen ampliar l'àmbit d'ús de les ulleres. Això sí, no tothom està d'acord amb aquesta compra, i és per això que alguns dels inversors volen retirar els seus diners.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Christian Peña
Correcció:Joanaina Font