28 de març 2014

2a EDICIÓ DEL L'ALOUD MUSIC FESTIVAL


Quan falta menys d'una setmana, amb el temps a sobre, tenim la necessitat de cridar VISCA L'ALOUD FESTIVAL, LLARGA VIDA A L'ALOUD FESTIVAL, i per fer-ho no ens cal saber cap nom del cartell. La seva política i fites són tan rematadament bones que costa de creure. Per si fos poc, el cartell està plagat d'estrelles del rock instrumental alternatiu i arriscat. Costa, i molt, de creure que això sigui de veritat.

Que el segell Aloud mola per sobre de les bandes que té és sabut i de calaix. Les seves directrius de descàrrega gratuïta dels discos i que els menors entrin gratis als seus concerts n'és la proba més evident, però, el que han aconseguit amb aquest festival és de traca i mocador.

El festival se celebrarà els dies 3, 4 i 5 d'aquest abril a La [2] d'Apolo, i tots els dies es podrà sortir de la sala des del minut u a fumar o trucar o el que es vulgui sense perdre el dret de tornar a entrar. Els menors de 23 anys tenen entrada gratuïta, i hi poden anar menors de 16 acompanyats d'un tutor legal. Els preus de la barra seguiran el model del festival fins les 0h de cada jornada, ajustant-se a 3€ la cervesa i un got especial de mig litre a 4€. A més hi haurà entrepans dins la sala, senzills, amb diversitat, per vegans i per omnívors i tots a preus molt Aloud. I tot, repetim, a La [2] d'Apolo.

La filosofía Aloud elevada hasta su máxima potencia. Si queremos cambiar nuestro entorno y nuestra sociedad, hemos de empezar por ser fieles a nosotros mismos.

Un 11 sobre 10.

I també hi ha el cartell, és clar, que al cap i a la fi d'això va la cosa, de música. Com es pot confeccionar un cartell de música instrumental tan cabal?Cal destacar, d'entre els 15 integrants, els gallecs Unicornibot amb el seu rock cabrit de mirada endavant i cavalcades math, les bèsties pardes de That Fucking Tank; com saben els que els han vist en directe, ningú es queda indiferent davant de les bateries, guitarres i baixos (sí, tot en plural) dels anglesos. I l'última incorporació del segell d'Aloud, els banyolins IEPI, que aportaran sang nova al gènere.
Com bé indica la seva posició al cartell, també cal destacar els Maybeshewill. La banda anglesa de post rock instrumental carregat d'energia i tacte faran el primer concert a la península amb el seu nou disc.
Atenció, però, a Umberto, no us deixeu enganyar per la mida del seu nom i posició al cartell, és segurament el nom més destacat de tots. Potser hi haurà qui pensarà que hi ha massa distància amb la resta de grups, perquè no s'hi escolten ni guitarres ni bateries. Cert, és electrònica gòtica i dronera vinguda de Los Angeles, però no en feu cas, no us el perdeu per res del món, de ben segur que aquesta distància no farà res més que apujar totes les virtuts de la seva música. Tot aquell qui pugui ho hauria de veure.El dijous 3 d'abril, 19h:

Maybeshewill
Exxasens
Audiolepsia


El divendres 4 d'abril, 19h:

That Fucking Tank
Vessels
Fura
IEPI
The Physics Hous Band
A Shelter In The Desert


El dissabte 5 d'abril, 19h:

Unicornibot
Jardin de la Croix
Kokomo
Minor Empires
Umberto
El Paramo


El preu per l'abonament és de 45€, un regal tenint en compte els grups. Per dies tenen un valor de 17/20€ el dijous i 18/20€ per divendres i dissabte, i es poden comprar tots al web del festival.Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Joanaina Font