28 de febr. 2014

RECOMANACIÓ DIRECTA #25


Michael Gira
8 de març, La 2

Després del seu rotund retorn amb Swans, ningú qüestiona les aptituds de Michael Gira per fer concerts incendiaris i aclaparadors, i per convertir una experiència sonora agressiva en un acte de comunió total amb el públic. Però Mr. Gira també sap fer de patró amb textures més acústiques. Als últims discos de la primera etapa de Swans ja tenia cançons més relaxades, i amb el projecte Angels of Light (amb Akron Family de grup d'acompanyament) va entregar discos de folk aspre i fosc de gran volada, com How I loved you (2001). Aquesta vegada sembla que vindrà en solitari i, tot i que la seva missa negra no ens deixarà sords, esperem que ens deixi igualment corpresos.

Mutek
5-8 març, diverses sales

Sense ser dels festivals més coneguts, el Mutek demostra any rere any que sense pressupostos mastodòntics es pot fer un festival d'electrònica (o del que sigui) amb una programació estimulant i arriscada. Repartit per diverses sales de Barcelona, al Mutek d'aquest any es podrà veure el techno turbulent d'Andy Stott, el dub-techno de Deadbeat (reforçat amb els vocals jamaicanoides de Tikiman) o una nit sencera dedicada a un dels millors segells dels últims anys, Hyperdub, amb Kode9, Scratcha DVA i l'americana Laurel Halo. Encara que no conegueu gaires noms, el Mutek és un festival que no acostuma a fallar: tot és magre, res de greix.

Una Bèstia Incontrolable + Coàgul + Pharmakon
6 de març, CCCB

Estimulant proposta on l'electrònica de Pharmakon, la violència sonora de Coàgul i el so abrasiu d'Una Bèstia Incontrolable intentaran trobar un camí comú.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Marc Balfagón
Correcció: Marta C.

2 comentaris:

Christian ha dit...

Jo afegiria a Damien Jurado, el dia 10 a l'Apolo

Glòria Guso ha dit...

i el 7 nult a l'helio