12 de febr. 2014

QUAN HOLLYWOOD FA EL 'FREAK'


De tant en tant, a les grans estrelles de Hollywood els agrada demostrar que tenen sentit de l'humor i que són capaços d'embarcar-se en projectes una mica estranys tot i saber que probablement aquests no aconseguiran la repercussió d'altres treballs seus. És el cas de Tobey Maguire i la seva participació a The Spoils of Babylon, una singular comèdia emesa per la cadena nord-americana IFC, especialitzada en productes "culturetes" com Portlandia.

Justament Portlandia i aquesta mini-sèrie de sis capítols estan emparentades no només per la cadena que les emet sinó també per un sentit de l'humor similar, hereu del món Saturday Night Live. Si a la primera es fa paròdia del fenomen hipster i new age, a aquesta nova proposta agafen com a referent les grans sagues èpiques i familiars dels 70 i 80, on tota la trama girava al voltant d'un gran amor impossible. No és un producte per a tots els públics, ja que la seva principal gràcia es troba en el metallenguatge i, per tant, és necessari tenir una mínima noció de quins són els referents, entre els quals podem trobar El pájaro espino.

Si Maguire us sembla poca estrella com per decidir-vos a donar-li una oportunitat, heu de fer un cop d'ull al càsting que l'acompanya: Tim Robbins, Kristen Wiig, Jessica Alba, Michael Sheen, i Haley Joel Osment (sí, el nen d'El Sexto Sentido amb una adolescència i maduresa més que difícil). L'actor que s'encarrega de fer la introducció és Will Ferrell, que interpreta Eric Jonrosh, un escriptor megalòman, autor de la novel·la en la qual es basa la mini-sèrie que veurem i que, suposadament, ell mateix va dirigir. Un personatge en què podem reconèixer qualsevol dels grans directors de cinema amb egos estratosfèrics, d'aquells que els agrada fer tots els papers de l'auca, des de guionista fins a muntador.

Aquesta producció maleïda gira entorn de la família Morehouse i els seus dos fills, Cynthia (Kristen Wiig) i Devon (Tobey Maguire), adoptat després de trobar-lo en un paratge perdut de Texas. En els seus sis capítols, The Spoils of Babylon segueix les desventures de la família des del moment que la riquesa arriba a la seva vida en forma de petroli. L'amor prohibit és el que es professen els dos germans, que es miren amb ulls de mussol tot i saber que no poden consumar el seu amor. La sèrie busca més el somriure que la rialla. Ho notareu amb les diferents aclucades d'ull que fa a l'espectador, com per exemple l'ús de maquetes pels decorats o cotxes de joguina quan algun personatge fa un viatge. Es tracta d'un experiment curiós, que no passarà a la història de la televisió però que farà feliços els amants de l'humor surrealista de Saturday Night Live.Fotografia de portada: IFC
Text: Alejandra Palés
Correcció: Marta C.