5 de febr. 2014

PRINCE I ALTRES CAMEOS MUSICALS


Prince és un paio estrany, molt estrany. Si hi sumem la raresa de Zooey Deschanel, el resultat pot ser espectacular. Això és el que devien pensar els responsables de The New Girl quan preparaven el capítol especial que es va veure després de la Super Bowl. L’episodi, que es va emetre aquest passat diumenge, va comptar amb la col·laboració de l’artista dels mils noms, i tot i no ser res de l’altre món, n’hi ha hagut de més divertits, ens va donar imatges curioses. Vam tenir l’oportunitat de veure’l convertit en una espècie de guru de l’amor i va convidar el personatge que interpreta Deschanel a fer un duet amb ell.

El cameo de Prince se suma a una llarga llista d'aparicions estel·lars de músics i grups en diferents sèries i programes de televisió. Algunes de les col·laboracions són especialment curioses i difícilment imaginables. És el cas de Flaming Lips, que l’any 1995 van aparèixer a Sensación de Vivir, interpretant el tema "She Don’t Use Jelly". Ni la cançó ni la banda acaben d’encaixar en les aventures dels nois bé de Beverly Hills.

Molt més càndida i innocent va ser l’aparició de Feist al programa infantil Sesame Street. La cantant canadenca va fer una versió del seu èxit "1,2,3,4" per ensenyar els nens a comptar fins al número 4. Aquesta col·laboració que podria semblar una tonteria ha estat un dels punts àlgids de la carrera de Feist, segons ella mateixa ha explicat.Si sou fans de les reunions de grans estrelles musicals a l’estil del Live Aid que va impulsar Bob Geldof o de les cançons caritatives com "We are the World", és gairebé obligatori que reviseu el capítol final de la tercera temporada de 30 Rock. En aquest capítol, Jack (Alec Baldwin) descobreix que el seu pare, a qui acaba de conèixer, necessita un ronyó. Com que ell no és compatible decideix fer ús dels seus contactes musicals perquè participin en un acte benèfic i cantin tots plegats la cançó "Kidney Now". Si us fixeu bé en el vídeo hi trobareu, entre d'altres, Sheryl Crow, Elvis Costello, Norah Jones, Cyndi Lauper o Moby.Les bandes indies també han tingut el seu espai a les sèries de televisió. Death Cab for Cutie era la banda preferida del personatge de Seth Cohen (Adam Brody) a The OC, el drama juvenil sobre els nens rics de la costa oest, i fins i tot van aparèixer en un capítol. Més recentment, The National van fer un cameo a The Mindy Project, en un capítol en què tots els personatges anaven a un festival de música amb l’objectiu de veure’ls.

I si acceptem a Yoko Ono com a cantant també la podem incloure en la llista d'il·lustres convidats musicals en una sèrie. En el seu cas, la producció escollida va ser la comèdia Mad About you (Boig per tu a TV3) i l’episodi girava entorn d'ella, que s'interpretava a ella mateixa, i la proposta laboral que li volia fer el personatge principal, Paul. La seva aparició als títols de crèdit finals és gairebé tendra.BONUS TRACK: Tres il·lustres noms britànics: Ricky Gervais, David Bowie i Chris Martin. Els dos cantants van fer cameos a la comèdia de Gervais, Extras.


Fotografia de portada: FOX 
Text: Alejandra Palés 
Correcció: Montse V.