20 de febr. 2014

ME MATA PERO ME GUSTA: ZEIDUN AL CCCB DE LA MÀ DE LA FONOTECA I GN


En Joan Colomo, en Dalmau Boada (Esperit), en Xavi Garcia (Els Surfing Sirles), l'Albert Trabal (La Orquestra de Sant Celoni) i en Càndid Coll (Autodestrucció) formen una nova súper banda. Aquest titular és tan bèstia que seria capaç de colar-se al telenotícies de TV3 i, en canvi, la banda en qüestió és Zeidun i es va formar al molt llunyà 1998, al més llunyà encara Montseny i ja és hora que la història els situï al lloc que es mereixen. I si no, ho farem nosaltres. La Fonoteca Barcelona i Gent Normal programaran una data, al maig, a l'mp7 del CCCB. Me mata pero me gusta: Zeidun (una genealogia musical).

Aquest 2014 el cicle de concerts del CCCB estarà comissariat per 10 col·lectius que col·laboraran en parella per donar forma a cadascuna de les jornades. A nosaltres ens han ajuntat amb els amics de La Fonoteca Barcelona per muntar el sarau de l'any. Una festa. Un concert. Una idea. Una data: 15 de maig.

No desvetllarem res de moment, però podem avançar que podreu veure Zeidun i bandes formades pels seus membres en un homenatge-relat de la seva història, que vindria a ser parlar de la part com el tot; perquè la seva història explica molt bé aquestes últimes dues dècades de música alternativa a Catalunya.

Parlem d'un grup en què alguns dels seus membres varen començar a tocar als 11 anys, que no són de Barcelona, que no han buscat mai la fama. Parlem d'un grup considerat per a molts de culte, on tots els seus membres han seguit creant i fent música.

...continuarà.

Zeidun són:
En Joan Colomo, Joan Colomo, La Célula Durmiente, The Unfinished Simpathy, Ariadna, Sigue Buskando, etc.
En Dalmau Boada, Esperit, Omega V, Les Aus, El Petit de Cal Eril, Sigue Buskando
En Xavi Garcia, Joan Colomo, Els Surfing Sirles, Liannallull
L'Albert Trabal, La Orquestra de Sant Celoni, Ariadna, etc.
En Càndid Coll, Autodestrucció, El Petit de Cal Eril, Murnau B, Red Sexy Band, etc.


Més info de tot el cicle, on hi ha sessions inpressionants i imperdibles, al bloc del CCCB

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Marta C.