13 de febr. 2014

LA RODA COPENHAGUENAnar en bicicleta, a part de ser un exercici molt saludable, és una manera d'afavorir el medi ambient. I a més, si un aparell et pot ajudar, de manera intel·ligent, a millorar la teva forma de conduir-la, millor que millor. D'això es tracta el projecte de la roda Copenhaguen, que finalment ja es pot precomprar. Més informació, com sempre, després de l'hipersalt.


Quan tot això de la sostenibilitat està d'actualitat, nous projectes i productes que ens ajuden a mantenir una millor relació amb el nostre entorn i el medi ambient sorgeixen fins i tot de sota de les pedres. Però la bicicleta és un mitjà de transport que cada vegada té més usuaris per tot arreu, fent que les ciutats s'adaptin als ciclistes, i no al revés. Per això, la gent del sempre brillant MIT va crear aquest producte: la roda Copenhaguen.


Els joves i brillants creadors

Què és exactament? Doncs un aparell que es col·loca a la roda de la nostra bicicleta i que la converteix en una bicicleta elèctrica intel·ligent, és a dir, que només funciona quan realment ho necessitem. I sense necessitat de canviar de bici. A més, funciona amb una bateria que es va recarregant a mesura que pedalegem (en baixada o en frenar) i captura i analitza el nostre ritme i envia les dades a una aplicació mòbil que ens mostra tota aquesta informació estadística que ens pot ajudar a millorar la nostra conducció.


La idea, que rep el nom d'una de les ciutats més exemplars en l'ús de la bicicleta, té més de quatre anys, però no és fins a dia d'avui que el projecte està a punt de veure la llum. De fet ja es pot fer la precompra per 699€. No són pocs diners, però els beneficis que es poden obtenir són molt alts.


Fotografia de portada: Superpedestrian
Text: Christian Peña
Correcció: Montse V.