27 de febr. 2014

FACEBOOK, WHATSAPP, TELEGRAM I EL QUE VINDRÀPel qui encara no s'hi hagi assabentat, Mark Zuckerberg, el flamant creador de la xarxa social més important de món Facebook, va anunciar la setmana passada que la seva empresa havia comprat una "empresa emergent": Whatsapp. Tres dies després, el servei de missatgeria més emprat del món va deixar de funcionar durant més de 3 hores. Són fets relacionats? Què passarà ara amb els nostres xats de Whatsapp? Hi haurà molts canvis? No tenim la resposta a gairebé cap d'aquestes preguntes però sí que tenim dades que ens donaran una idea de cap a on va la resposta, després de l'hipersalt.


19 milions de dòlars. Aquesta és l'exagerada xifra que Facebook ha pagat per poder comprar Whatsapp, el rei de la missatgeria mòbil i l'aplicació que més ha crescut des de la seva creació (superant totalment al propi Facebook o a Twitter entre moltes d'altres) i de les que més usuaris té, amb una xifra aproximada als 450 milions en cinc anys de vida, dels quals el 70% fan servir l'aplicació diàriament. D'aquesta manera Facebook segurament donara per finalitzada la seva carrera per aconseguir un servei de missatgeria efectiu, després de diferents fracassos i rumorologia associada a la compra d'Snapchat, l'aplicació que us vam presentar setmanes enrera. La xifra es desglossa de la següent manera: 4 milions de dòlars seran en efectiu, 3 en títols de propietat de la companyia de Zuckerberg i els 12 restants en accions


El creixement de Whatsapp és increible

Justament 3 dies després d'aquest anunci, el servei de Whatsapp va "caure" literalment. Les causes "oficials" van ser una sobrecàrrega en els servidors del servei, les quals van suposar un desencadenament de caigudes d'una durada superior a les 3 hores (la més gran en la història de Whatsapp segons afirmen ells mateixos). Però els rumors i les teories conspiratòries associades a la relació entre Facebook i la NSA creixien i creixien en les diferents xarxes socials, com Twitter.

I qui surt beneficiat de tot això? Doncs els màxims competidors: Line i, sobretot Telegram. Aquesta segona és una aplicació molt nova que té com a màxims arguments la confidencialitat dels missatges que envien els usuaris, argument que surt reforçat més encara després de la compra de Whatsapp per part de Facebook. A més, durant el temps que va estar caigut el servei de Whatsapp, 100 usuaris per segon es van donar d'alta a Telegram (disponible en iOS i Android), arribant a aconseguir 4 milions d'usuaris nous que també van fer caure el seu sistema.


Els arguments de Telegram

Zuckerberg, que està al nostre país pel Mobile World Congress de Barcelona, va afirmar que amb la compra no canviarà res (fet que confirma el propi creador de Whatsapp), sinó que vol millorar els serveis. Mentrestant, usuaris indignats fan coses absurdes i paradòxiques com anunciar per Facebook que deixaràn de fer servir Whatsapp com a protesta (???). Veurem com acaba tot això.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Christian Peña
Correcció: Pendent

1 comentari:

Anònim ha dit...

19 milions de dòlars no, 19.000 milions!