25 de febr. 2014

5è ANIVERSARI GN AMB EL DOFÍ MALALT I EN ROGER PELÀEZ


Si algun dia a Saber y Ganar preguntés què va ser abans, Gent Normal o la crisi, la resposta és la crisi. La crisi que vivim data del 2008 i el GN s'inicia l'últim trimestre del 2009. I d'aquell ja llunyà 2009 ja fa 5 (cinc!) anys que dura aquest webzine, així que, com que no tenim cap ànim de fer la mirada endarrere, tirem endavant i us proposem uns actes de celebració del 5è aniversari de Gent Normal. No hi ha millor manera de celebrar-ho que aquesta.

Muntarem saraus varis que ja anirem anunciant. El primer de tots o, més ben dit, els dos primers de tots són el ja anunciat espectacle ¡Pelea!, de Kiko Amat amb l'actuació de Los Urogallos aquest 28 de febrer, i el que des d'ara mateix podem considerar el concert més esperat de l'any, l'actuació que paralitzarà més Barcelona que una final de Champions Barça-Madrid: el Dofí Malalt i en Roger Pelàez amb la seva actuació estel·lar Roger Pelàez canta Sau! Serà el 17 d'abril i per només 3€. Ambdós seran al bar Heliogàbal de Barcelona.

Com que del ¡Pelea!, que és una coproducció entre el festival Primera Persona, l'Heliogàbal i aquesta santa casa, on col·labora el mateix Kiko Amat, ja n'hem parlat, ens centrarem en el nostre particular homenatge al rock català.
El Dofí Malalt és la resurrecció d'aquest, el primer moviment indie, que des de la seva natal Lleida s'està consolidant com el jove que volen totes les mares per a la seva pubilla. Un autèntic gentleman més elegant que en Guardiola que encapçala totes les apostes per substituir en Gerard Quintana a l'imaginari col·lectiu. Tant és així que en Kim, l'home que hi ha darrere el Dofí Malalt, ja ha sigut protagonista d'un dels posts més interessants del GN i també de l'espot del darrer Festival Hoteler.

Per la seva banda, també tindrem Roger Pelàez Canta Sau, una subtil al·legoria metaindustrial post-postmoderna i transversal de la societat bressol d'una de les bandes més internacionals de casa nostra: Sau. Ens delectarà, de segur, del seu repertori racionalista treballat i acotat al mil·límetre mentre mou els malucs hipnòticament. En Roger, a més de tenir un prodigi de veu, dibuixa com els àngels, ell és l'home responsable de les impressionants vinyetes del no menys impressionant llibre Jo Només Il·lumino la Catalana Terra, de Valero Sanmartí, o el cap de cartell mensual dels ja desapareguts "Dimarts Goliards" que organitzava en Martí Sales a Robadors 23, per no parlar de les seves aportacions a la ràdio amb Màximum Clatellot, o amb els diversos grups en els quals ha militat (Zombi Pujol, Budellam, El Mal Ja Està Fet i el Comitè de Salut Pública, entre d'altres).

La gresca està assegurada!
Per rematar la jugada, li hem de donar les gràcies, i molt, a l'Alexis Nolla. El que va fer les il·lustracions de la gran secció d'en Quique Ramos, El Millor del Món, es presta i ens obsequia amb aquest original cartell. També hem d'agrair a l'Heliogàbal la seva col·laboració.


Fotografia de portada: Alexis Nolla
Text: Lluís Huedo
Correcció: Marta C.