13 de gen. 2014

TANNED TIN'14, NOVA SOTREGADA A CASTELLÓ


El web del festival resta intacte des de l'inici de l'últim festival al ja llunyà febrer del 2013. Setmanes endarrere, els sectors més afins al Tanned Tin es compungien per la falta d'informació sobre la propera edició. Ni dates ni grups ni tan sols una picada d'ullet que fes sospitar que tot anava bé. Tots els fantasmes de les edicions anteriors començaven a sobrevolar la xarxa. Fins que apareix el responsable de CulturArts de Castelló i anuncia que el Tanned Tin se celebrarà a l'octubre.
Tenim un comunicat oficial del festival en exclusiva.

No entrarem a remoure merda, el festival no s'ho mereix. El Tanned Tin és d'aquells festivals autèntics i compromesos amb la qualitat, el Tanned Tin és un festival únic i cal protegir-lo. No per això podem ignorar els malsons que ha viscut els darrers anys. Rumors que desapareixia, que abandonava Castelló, canvis de dates. De cares a l'edició del 2012, vàrem poder parlar amb en Jesús Llorente, director del festival, i ens afirmava clarament i sense embuts que "el espectador debe saber que hay una finísima línea entre que el Tanned Tin pueda o no realizarse, que hay muchas circunstancias de las que dependemos...". I aquí ens trobem, de nou, en ple 2014, amb el festival intentant sobreviure i avantposar-se a totes les dificultats.

I aquest és el comunicat oficial que l'organització del Tanned Tin ens fa arribar en resposta a les nostres preguntes:

La dirección del festival Tanned Tin desea comunicar que es su firme intención lograr celebrar su 15ª edición durante el año 2014 en la ciudad de Castellón (y en su Teatre Principal, como ha sido habitual estos últimos años), una vez sellados los acuerdos con las instituciones locales y regionales y los correspondientes patrocinadores privados. Esperamos ampliar la información sobre fechas concretas, venta anticipada de abonos, etc, conforme avancen las negociaciones y podamos concretar más.Fotografia de portada: Acuarela
Text: Lluís Huedo
Correcció:Joanaina Font