15 de gen. 2014

SEGONA OPORTUNITAT PER A 'BROOKLYN NINE-NINE'


Si heu fet els deures a aquestes altures ja ho deveu saber tot sobre la darrera edició dels Globus d’Or. Segurament estareu satisfets que per fi s’hagi reconegut Breaking Bad i haureu posat en bucle el vídeo d'Aaron Paul dient el seu clàssic "Yeah Bicth!". A la categoria de drama era difícil imaginar-se una altra guanyadora. Però, i a comèdia? Algú havia presagiat el triomf de Brooklyn Nine – Nine i el seu protagonista, Andy Samberg?
Si algú va ser tan espavilat com per apostar-hi a les travesses ja us avisem que no vam ser nosaltres. No és que hàgim perdut l’olfacte –probablement mai n’hem tingut–, simplement és que des que vam veure els dos primers episodis no donàvem un duro per ella. Com que rectificar és de savis hem decidit donar-li una segona oportunitat i ens hem endinsat una mica més en les aventures d’aquesta comissaria de Brooklyn.

Brooklyn Nine-Nine forma part del bloc de comèdies del dimarts a la FOX, on fa companyia a New Girl, The Mindy Project i Dads, tres sèries que no són precisament èxits de massa, especialment les dues darreres. Així doncs, la nova sèrie de la FOX es va estrenar per donar una nova força a aquesta franja i per això van decidir comptar amb Andy Samberg, còmic que va participar a Saturday Night Live entre 2005 i 2009. L’aposta per Brooklyn Nine Nine és clara: quan encara no ha acabat la primera temporada, Fox ha anunciat que serà la sèrie que s’emetrà després de la Superbowl, un dels gran honors de la televisió nord-americana.

Enmig de tantes bones notícies és difícil no deixar-se endur per l’entusiasme. Siguem justos, Brooklyn Nine-Nine no és un autèntic desastre, de fet per passar el temps pot servir, però en global no aporta res que no hagin donat ja altres comèdies com The Office o Parks & Recreation, que també s'ambienten en un entorn laboral. El seu argument és un encreuament entre les sèries policíaques dels anys 80-90, com per exemple 21 Jump Streeti la mítica saga Loca Academia de Polícias. Samberg interpreta Jake Peralta, un agent amb molta sort, capaç de resoldre qualsevol cas, però totalment infantil. En aquest punt és on entra en joc l’histrionisme d’Andy Samberg, un aspecte que si no es raciona pot fer difícil el visionat de la sèrie.
Com actor expansiu que és, millor en petites dosis per poder apreciar-lo.

Per sort el protagonista està rodejat del típic grup de freakis entranyables, un dels elements indispensables per fer d’una comèdia una sèrie de culte. Els companys de Peralta no són un prodigi d’originalitat, alguns tenen un estil tan vuitanter que fan mandra, però n’hi ha de salvables. Personalment em quedo amb Gina, la secretària de la comissaria interpretada per Chelsea Peretti, actriu i també guionista, entre altres coses, de la sèrie de Poehler. A ella li dec la majoria dels rialles que m’ha provocat la sèrie.

Potser es tracta d’una qüestió de temps i d’aquí unes setmanes estarem tots lloant la frescor del guió de Brooklyn Nine-Nine. De moment, tant formal com de fons, es tracta d’una sèrie correcta però no brillant.

Fotografia de portada: Fox
Text: Alejandra Palés
Correcció: Montse V.