30 de gen. 2014

RECOMANACIÓ DIRECTA #23


Blawan
1 de febrer, The Loft (Razz)

Diuen que són bons temps per al techno i l'èxit de Blawan n'és un bon exemple. El jove DJ anglès ha demostrat, en menys de tres anys de carrera, que és capaç de construir un discurs musical sòlid i contemporani amb una paleta molt variada de sons: del dubstep al garage passant per l'acid i el techno més cru. Bé, ha sigut capaç d'això i de posar del revés totes les pistes de ball que s'han creuat al seu camí, ja sigui en solitari o acompanyat del seu mestre Jedi, el també anglès Surgeon, amb qui comparteix el duet Trade. Al passat Sonar i sota l'àlies de Karenn, a duo amb el joveníssim Pariah, va incendiar un dels escenaris més petits a escassos metres de l'actuació de Skrillex.

Atomizador + Esperit!
31 de gener, Heliogàbal

Potser Atomizador no és el projecte més excitant de Jose, però és, sens dubte, un dels més fidels al seu esperit llibertari i radicalment creatiu. El Jose ha estat guitarra i cantant d'A Room with a View, fundador del mini-segell Afeite al Perro, ànima de l'excel·lent tríada de grups Ensaladilla Rusa-Campamento ñec ñec-Extinción de los Insectos (aquests en actiu) i impulsor de grups efímers com Pulmón, Biko o Humor Vítreo. Amb Atomizador només és ell amb la guitarra (o l'ukelele) i la seva veu filtrada per pedals. Una barreja estranya i lluminosa on Brian Wilson, John Fahey i Brian Eno són amics durant els cinquanta segons que acostumen a durar les seves cançons. Amb Esperit! ja són parella de fet llibertària.

Recomanació Indirecta

Antonio Arias
30 de gener, Biblioteca Vapor Vell

Si voleu gaudir d'una activitat musical diürna, podeu treure el cap a la Biblioteca Vapor Vell i parar l'orella als discos que us posa l'Antonio Arias de Lagartija Nick.

OBF
6 de febrer, The Bus (Razz)

Una nova oportunitat per gaudir d'una experiència 100% sound system, de la mà d'aquests francesos amants dels sons jamaicans.

Fotografia de portada: XX
Text: Marc Balfagón
Correcció: Marta C.