16 de gen. 2014

RECOMANACIÓ DIRECTA #22


Cass McCombs
23 de gener, Apolo

Si els noranta van ser una època daurada pels cantants americans de folk-rock fosc i “alternatiu”, de Bill Callahan a Jason Molina passant per Will Oldham, els anys següents no han donat gaires alegries al gènere. Més aviat al contrari, han portat un folk tovet de baix perfil i poca esma. Una de les excepcions és el californià Cass McCombs. Un tipus peculiar que ha basculat entre el pop amb regust dels anys cinquanta dels seus primers treballs i l'estil tenebrós de discos com Wit's End (2011) o Humor Risk (2011). Ara ve per presentar un doble disc tan innecessari com ple de moments memorables.

Roots Unity Project
17 de gener, Upload

Roots Unity Project és “un projecte associatiu sense ànim de lucre per aconseguir un espai autogestionat amb sessions mensuals de “roots and culture amb sound system”. Per arribar a aquest objectiu, el col•lectiu barceloní ja ha fet unes quantes festes, i aquesta serà la tercera a l’Upload, en la qual expandiran la cultura del sound system i el reggae amb una imponent piràmide d'altaveus (en aquesta ocasió 10KW) i un tronador so subgreu. Per a la festa de demà comptaran amb sospitosos habituals com Irie Souljah, Sr. Wilson, Leones Humildes HiFi, etc.

Recomanació indirecta

Obits + Nueva Vulcano

22 de gener Sidecar
No m'agraden gaire els discos dels Obits, però si hi ha Rick Froberg, Artur Estrada i l’electricitat està engegada, no acostumo a perdre-m’ho.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Marc Balfagón
Correcció: Joanaina Font