29 de gen. 2014

LES GERMANES PETITES DE LENA DUNHAM


És inevitable pensar en Lena Dunham i Girls quan ens apropem a Broad City, la nova comèdia del canal Comedy Central. Els orígens d’aquesta comèdia són humils i guarden certs paral·lelismes amb els inicis de la Dunham. Abbi Jacobson i Ilana Glazer es van conèixer el 2007 quan totes dues estudiaven en una escola de comediants i van coincidir en un grup d’improvisació.

Entre actuació i actuació van decidir que volien fer alguna cosa que perdurés i van començar a gravar una web sèrie sobre dues noies -amb les quals, curiosament, comparteixen nom- sense ni un duro i amb molta irreverència. L’argument, l’estil i el context (Nova York) guarda ressemblances amb Girls, tot i que Jacobson i Glazer eviten la intensitat de la qual fa gala Dunham.

El salt del món cibernètic a la televisió té com a responsable un dels altres grans noms femenins de la petita pantalla: Amy Poehler. L’actriu de Parks & Recreation, forjada també en un grup d’improvisació, va conèixer la web sèrie gràcies a un professor de les dues protagonistes i després de contactar amb elles va decidir participar com productora en l’últim capítol de la versió online de la comèdia. A partir d’aquest primer contacte, Poehler va decidir exercir de guia espiritual d’aquest nous valors de la comèdia i es va convertir també en productora executiva en el seu salt televisiu.

En aquest salt endavant fitxant per Comedy Central, Jacobson i Glazer no han perdut espontaneïtat i naturalitat. A Broad City, les dues actrius interpreten versions paròdiques d’elles mateixes. Surrealistes, bastant cíniques i amb tendència a anar fumades, les dues protagonistes es poden definir com un mix explosiu de Hannah Hovarth (Lena Dunham) de Girls i Max Black (Kat Dennings) de 2 Broke Girls.

Si no feu fàstics al món hipsters i adoreu Portlandia tireu-vos de cap al capítol pilot de la sèrie. Us trobareu com a recompensa la participació de Fred Armisen fent un personatge bastant pertorbador (gairebé tant com el propi actor).

Com ja us podeu imaginar, la sèrie no és per a tots els públics i no podeu esperar grans esclats de riure, però val la pena seguir de prop aquestes dues noies que es poden convertir en la nova sensació de la comèdia irreverent i poc amable.


Fotografia de portada: Comedy Central
Text: Alejandra Palés
Correcció: Joanaina Font