15 de gen. 2014

GOOGLE I LA SEVA REVOLUCIÓ ROBÒTICASi algú ha vist la pel·lícula Terminator segurament es pot imaginar amb facilitat un futur en el que els robots i les màquines dominen el món. I no cal anar molt lluny o viatjar al futur per veure que cada vegada més es parla d'això, màquines intel·ligents que estan substituint a l'ésser humà. És per això que Google ha fet una inversió increïble en tot això. Vols saber com? Doncs després de l'hipersalt ho podràs descobrir.


Una vegada més, Google ens demostra la seva ambició tecnològica. En aquesta ocasió, l'empresa americana està apostant i molt fort pel món de la robòtica (i de la domòtica, és a dir, de les cases intel·ligents). A finals d'any van decidir comprar vuit empreses dedicades a aquesta àrea. Una d'elles és potser la que més crida l'atenció: Boston Dynamics.

Fins i tot als que tenen molta imaginació, els sorprendrà veure els projectes d'aquesta empresa dedicada al món de la robòtica aplicada a diversos camps. Les creacions de Boston Dynamics són carn de qualsevol pel·lícula de ciència ficció: Robots que tenen forma d'animal i que corren fins a 40 quilòmetres per hora, robots que es mouen com persones i que, fins i tot, suen, o robots que poden assolir diferents formes per poder accedir a llocs de difícil accés. Tot això amb diferents finalitats, però, en molts casos, amb un enfoc proper al militar.

No, no són els Beastie Boys, són robots de Boston Dynamics

A més, aquesta setmana la companyia del cercador ha invertit la segona més gran quantitat de diners per comprar una empresa (després d'haver comprat Motorola, que per altra banda ha sigut un negoci poc rentable): Nest Labs per 3200 milions de dòlars. Aquesta empresa es dedica a la domòtica (o el que es coneix col·loquialment com l'internet de les coses) i actualment està obtenint resultats molt bons. Aquest moviment de Google marca encara més la seva tendència cap a la robòtica i, també, per "entrar" a les llars dels consumidors. De fet hi ha molta gent que comença a tenir por d'aquest moviment, ja que els aparells que distribueixen a Nest Labs poden registrar qualsevol hàbit quotidià dels usuaris. Quin serà el límit i per què es farà servir aquesta informació?


Fotografia de portada: Boston Dynamics
Text: Christian Peña
Correcció: Pendent