13 de gen. 2014

EMERGÈNCIA! 2014


Torna l'Emergència!, el festival d'una sola jornada en què el CCCB s'omple de noves propostes musicals. Un sempre interessant exercici de risc i descoberta d'un bon grapat de grups als quals cal seguir la pista. Les apostes d'aquest any són: Cold Pumas, Cuello, Escarlata, Desert, Gente Joven, Kíar i Montgomery. Els podreu veure tots per un preu ridícul el 15 de febrer al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Els noms de Cuello i Desert ja no són desconeguts per a nosaltres. Els valencians, que han debutat amb BCore, els vam veure al BAM i al St. Feliu Fest i hem gaudit de valent amb el seu intens directe. També vam veure la dupla barcelonina de Desert al primer Ronda de l'Heliogàbal, i aquest 2013 el seu EP Camins (Glitter End Records, 2013) es va colar entre els millors de l'any en una llista que, no sé ben bé per què, encara no hem publicat.

Però a l'Emergència! trobem unes altres dues propostes nostrades.
Escarlata, una proposta molt destacable que se'ns ha passat completament per alt. Amb un peu a Barcelona i un altre a Madrid, l'Israel de Cuchillo i en Remate uneixen forces en aquest projecte que ja ha editat el seu primer disc Lo que me dijiste al oído se extendió por todo el mundo (Foehn Records, 2013).

L'altra proposta és una sorpresa majúscula descoberta gràcies a l'Emergència. Es tracta de Kíar i és una garrotxina de veu preuada electrificant capaç de picar l'ullet a l'Scout Niblett i als inicis d'Antony And The Johnsons i fer-ho alhora amb una vibració i tendresa pròpia de la Joanna Newsom. La veu de Kíar, amb dues úniques cançons al bandcamp, trasbalsa i et porta molt més lluny del que l'enteniment pot. És el cant del vent entre la flora de la Fageda d'en Jordà.A part d'aquest bon cartell, també podrem veure, al CCCB, la banda britànica Cold Pumas, els sevillans Montgomery i els lleonesos Gente Joven.

Cold Pumas diuen que són de Bristol, però sembla que siguin del Paral·lel. Amb un so molt barceloní, garatger i modern, podríem emparellar-los ràpidament amb Univers, tot i ser molt més bàsics i repetitius.
Gente Joven han publicat el seu primer disc amb la discogràfica barcelonina Discos de Krilian i fan pop lo-fi de baixes pulsacions, encantant i atordint l'oient.

Els darrers que cal repassar són Montgomery, un absolut misteri. Més enllà del fet que són de Sevilla, no hi ha cap altra informació en tot l'immens Internet, així que no ens quedarà més remei que passar-nos el 15 de febrer pel CCCB i descobrir-los.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció:Joanaina Font

1 comentari:

Anònim ha dit...

;)

https://soundcloud.com/montgomeryclift