4 de des. 2013

LA PLENITUD DE 'THE GOOD WIFE'


The Good Wife va celebrar aquest diumenge el seu capítol número 100 i ho va fer en estat de gràcia. En la seva cinquena temporada, el drama de la CBS s’està revelant com una de les delícies televisives de la tardor. Després d’anys havent-se de reivindicar entre les sèries intel·lectuals de cable, la sèrie protagonitzada per Julianna Margulies ha arribat a la seva plenitud.
La cinquena temporada, a banda de ser brillant, està sent clau en l’evolució de la trama i dels personatges, especialment d’Alicia Florrick, que està vivint la culminació del camí que va iniciar al principi de la sèrie. Ens els grans moments que està donant la sèrie es mereixen tots els reconeixements que des de fa un temps li neguen els premis de la televisió. Si tots aquests elogis no us semblen suficients per seguir-la, avui us donem 4 raons per enganxar-vos a aquesta temporada.


 Marilyn Garbanza: Michelle i Robert King, creadors de la sèrie, són especialistes d'integrar amb gràcia personatges secundaris i esporàdics. No només això, sinó que, a més, per norma general són caràcters brillants. Com a tret comú, cognoms curiosos, o si més no de certa ressonància espanyola. És el cas de Marilyn Garbanza (l’acudit és fàcil). Deixant de banda un cognom amb un toc lleguminós, el personatge interpretat per Melissa George ha aconseguit superar l’estereotip de “tia bona” amb unes pinzellades d’humor. Presagiem que la cap del comitè d’ètica ens donarà nits de glòria.

Un drama amb molt de gust per la comèdia: sí, The Good Wife és un drama però també pot ser una gran comèdia. Ho demostra amb molts dels casos i amb les anades i vingudes dels advocats pels jutjats. Un humor que en alguns casos amaga una certa crítica a l’absurditat de la burocràcia judicial. Personatges com Eli Gold (Alan Cumming), amb els seus esveraments quan creu que el seu cap està a punt de cagar-la, són el contrapunt ideal a la intensitat dramàtica que hem viscut en els últims capítols.


 La guerra Will i Alicia: (conté spoilers) ja ho diuen que de l’amor a l’odi hi ha un pas. Segurament Will Gardner (Josh Charles) us podria fer un argumentari perfecte dels motius que ens poden portar a fer aquest salt, en principi abismal, entre aquests dos extrems sentimentals. Una de les claus d’aquesta temporada és la tensió que s’ha generat entre els dos examants en motiu de la decisió d’Alicia de volar lliure, tant professionalment com sentimentalment.

Una reflexió sobre la realitat: aquesta sèrie d’advocats té un gran interès per traslladar a la pantalla casos que parlen de l’actualitat política i social. Una manera de reflexionar de forma didàctica sobre, entre altres, els límits de les xarxes socials i Internet o l’espionatge. Segurament aquestes quatre raons us semblaran poques per invertir el vostre temps en la sèrie de la CBS i tindreu raó perquè hi ha coses tan genials que no es poden explicar amb paraules. Com el bon menjar, és millor tastar The Good Wife que deixar que te l’expliquin.

 Fotografia de portada: CBS 
Text: Alejandra Palés 
Correcció: Montse V.