11 de des. 2013

FENT BOCA PER AL 2014


Estem a punt d’acomiadar el 2013 i abans de fer el resum del millor de l’any, ens volem avançar al que ens espera al 2014 amb un llistat de les sèries que podrem veure. Deixant de banda les velles conegudes, com per exemple Mad Men, que iniciarà el seu comiat, o la tercera temporada de Girls i Sherlock, les cadenes americanes ja tenen preparada una bateria de ficcions per donar resposta a tots els espectadors àvids de nou material. Fem un repàs de les propostes de les principals cadenes nord-americanes.

NBC: La cadena establerta al 30Rock de Nova York és la que més esforços ha dedicat a la programació per l'any que ve. Entre les propostes més destacades ens trobem About a Boy, nova adaptació de la novel·la de Nick Hornby, aquest cop per a la petita pantalla. El repartiment és molt menys lluït que el de la versió cinematogràfica. Aquest cop el paper que va fer Hugh Grant el recull David Walton, actor especialitzat en secundaris i sense el carisma de l’intèrpret britànic. Qui sí que té personalitat és Gillian Anderson, que serà la màxima protagonista de Crisis, un thriller centrat en el segrest d’un grup d’estudiants d’una escola d’elit. Això serà així sempre que la sèrie superi l’aturada de producció que es va anunciar el novembre per millorar els guions. La cadena també té dos grans noms més a la recambra per assegurar-se que el 2014 sigui el seu any: J.J Abrams i Alfonso Cuarón. El mexicà, d’actualitat gràcies a Gravity, és el creador de Believe, una sèrie emmarcada en el gènere de la ciència-ficció que produeix el responsable de Lost i que explica la història d’una nena amb unes habilitats especials que no pot controlar.

ABC: El 26 de febrer, la cadena estrenarà Mixology, una sitcom amb una premissa que ens recorda una mica Dates: situada en una única nit en un bar de Manhattan on sis dones i cinc homes es troben. Cada capítol seguirà dos dels 11 personatges a mesura que es coneixen, des del primer contacte fins al desenllaç de la nit.

 HBO: La cadena de cable també aposta pels grans noms. La seva estrena més destacada per l’inici del 2014 és True Detective, protagonitzada per Matthew McConaughey i Woody Harrelson. Les dues estrelles de Hollywood interpreten una parella de detectius que durant 17 anys persegueixen un assassí en sèrie a través de Louisiana. Per explicar la història s’utilitzaran diferents línies temporals. A més, la sèrie estarà estructura com una antologia (a l’estil d’American Horror Story), per tant, cada temporada presentarà una història diferent i nous personatges. Amb noms menys coneguts també s’estrenarà Looking, centrada en un grup d’amics gais que viuen a l’àrea de San Francisco.


Disney Channel: El punt de nostàlgia el posa Girl Meets World, la continuació de Boy Meets World, o com es va conèixer a la televisió espanyola Yo y el mundo. Cory i Topanga, la parella adolescent més famosa dels 90, estan casats i tenen una filla de 12 anys, Riley, que, com va fer el seu pare en la sèrie original, comença a descobrir i a fer front als reptes de la preadolescència.
 Fotografia de portada: NBC
 Text: Alejandra Palés
Correcció: Marta C.