16 de des. 2013

Els clips imperdibles de l'any - Estatal


Tal com havíem anunciat, recuperem els Imperdibles només per publicar les llistes del millor de l'any! Com ja anava essent tradició, per una banda tenim la llista dels clips de Km 0 i en una altra publicació traurem la llista dels millors clips de l'àmbit internacional. Seleccionar sempre implica descartar i fer aquestes llistes mai és fàcil. Els vídeos que creieu que falten, sentiu-vos lliures de posar-los als comentaris.

Començant pel producte de proximitat, remarco el treball de Lluís Huedo, el jefe d'aquesta petita societat normal, que aquest any ha estrenat el clip d'Ocellot Lonely Friends i juntament amb Jordi Sanglas, Marc Balfagon, Jordi Castells i Marc Parramon han donat a conèixer la seva forma de treballar i li han posat un nom, que és Coopèrnic, cooperativa audiovisual.
I el menciono perquè pel simple fet d'estar en la posició de capo, cap dels seus vídeos apareixerà a la llista, encara que hi podrien aparèixer. Així que Lluís, aquest any tampoc estaràs a la llista. Sorry, man.

Recordo que la categoria d'estatal fa referència a la procedència del realitzador o realitzadora dels vídeos seleccionats, i no pas a l'origen dels grups. He ordenat els vídeos a les llistes segons m'han anat venint al cap, així que no n'hi ha un que sigui el número 1, ni un que sigui el 10.
Dit tot això, doncs, els seleccionats d'enguany són els que trobareu a continuació.

Imperi, de Vàlius, per Anna Díaz


Married With A Cigarret, d'Aliment, per Albert Sala


Pasqua Florida, d'Astrio, per Rafa de los Arcos


Shoot'em up, d'Anímic, per Nikita Routschenko


El político neoliberal, de Pony Bravo, per Pony Bravo


Heat, de Furguson, per Roger Guàrdia


Caballo Negro, de Tu Madre, per Tuixén Benet


Cavall daurat, d'Univers, per Martín Gutierrez


Come To My Empire, d'Hipnolove, per Camilla & Marc


No cal ser de Brooklyn, de Tiger menja zebra, per Mònica Jove


Fotografia de portada: XX 
Text: Anna Dot 
Correcció: Marta C.