28 de des. 2013

DOFI MALALT DEBUTARÀ AMB K RECORDS (INNOCENTADA)


Dofí Malalt farà el salt internacionalment quasi abans que a Catalunya. El músic i farmacèutic de Lleida és el fitxatge internacional estrella que acaba d’anunciar la històrica discogràfica d’Olympia a la seva pàgina web. Dofí Malalt viatjarà properament fins a l’estat de Washington per acabar de definir el contracte que el lligarà a un segell on s’han editat discos de bandes tan influents com Beat Happening, Melvins, Vasselines o Modest Mouse. Pel que sembla, ha estat el propi Calvin Jonhson l’artífex principal d’aquesta notícia, ja que va descobrir el lleidatà en interessar-se per les bandes catalanes després de seva confirmació al festival Primera Persona. El líder de Beat Happening i The Go Team va trucar personalment a Dofí Malalt per interessar-se per la seva situació contractual amb Famèlic Records. El català signarà per a dos discos i una extensa gira per tots els Estats Units. Hem parlat amb ell per conèixer de primera mà la seva reacció davant aquesta magnífica notícia.

Com vas rebre la notícia que K Records estava interessat en tu?
Es veu que el Calvin Jonhson va flipar amb el vídeo de l’Hoteler. El tio vindrà a Barcelona per actuar al Kikotero Fest i va començar a buscar bandcamps de penya estranya, i el més estrany sóc jo. Llavors va veure un tuit del Quique Ramos dient que Dofí Malalt era el millor i va aconseguir el meu telèfon. Em va enviar un watssap amb un munt de zeros i promeses.

Què significa per a tu poder fitxar per una discogràfica com K?
En realitat no conec cap grup de K Records, de fet només sabia que el Kurt Cobain portava una K tatuada, però jo pensava que era per la Ketamina, que se la fotia que donava gust. No sé, em sembla bé, les altres ofertes que tenia sobre la taula eren les de DiscMedi i el Segell del Primavera, que m’oferien tocar a Porto, però no a Barcelona.

I què passarà ara amb Famèlic?
Estic bastant emprenyat amb Famèlic, només treuen als seus col·legues bojos de la Plana. A mi em marginaven pel meu accent i per viure a la pitjor ciutat de Catalunya. Després de traure a Da Souza, que canten en estrany, ja em vaig emprenyar del tot i per això foto el camp. Que els petin.

Alguna cosa més a dir?

No tornaré a tocar a l’Hoteler si no em paguen 1.000 euros.

Fotografia de portada: XX
Text: GN
Correcció: Joanaina Font