29 de nov. 2013

SOYLENT, O NO HAVER DE MENJAR MAI MÉSHa arribat el que (en paraules dels seus creadors) ens "alliberarà" de l'esclavitud del que sembla que és l'hàbit de menjar. Com? Doncs amb una beguda (aigua amb pols dissoltes) que ens permetrà tenir tot el que el nostre cos necessita. No cal viatjar al futur o a l'espai (on els astronautes tenen una alimentació amb alguna semblança), perquè a principis de l'any vinent es començarà a comercialitzar el Soylent. Vols saber-ne més? Estàs cansat de menjar? Necessites que t'alliberem? Després de l'hipersalt trobaràs la teva llibertat... o no.


Sempre que parlem d'alimentació, hem de tenir en compte que estem tractant un tema molt delicat. És per això que no està de més contrastar tota la informació que es pugui tenir sobre el que avui volem parlar: Soylent. En Rob Reinhart és un jove americà, informàtic i emprenedor que un bon dia, i després de veure la pel·lícula Soylent green, va decidir agafar la idea i crear un aliment que pretén revolucionar el món. Aquest compost, que conté més de 30 ingredients, aporta tots els nutrients que necessita l'ésser humà per sobreviure. De fet el propi Reinhart afirma que només viu menjant gairebé això i altres coses de tant en tant (per plaer).

Per poder portar a comercialitzar el Soylent, en Reinhart va crear al setembre un crowdfunding amb el qual ha aconseguit el milió i mig de dòlars que demanava i que juntament amb l'altre milió i mig que ha obtingut d'empreses inversores de capital de risc li permetrà poder fer-ho. Els seus arguments per vendre-ho, a part del seu preu i la repercussió directa sobre la nostra economia (prop dels 2,30€ per ració) són, entre d'altres, millores de salut (acabaria amb l'obesitat), mediambientals (no hem d'acabar amb els recursos naturals) i humanitàries (acabar amb la fam al món).

És veritat tot el que diu? A data d'avui no hi ha cap estudi que ho pugui negar, però tampoc n'hi ha cap que pugui dir que sí, que no és nociu per a l'ésser humà. El que sí que tenim és el següent vídeo on la gent de Motherboard (creada pels amics de Vice) s'ha posat a prova durant 30 dies amb uns resultats bastants sorprenents.Menjar és un plaer per a la gran majoria de la gent, o almenys volem creure que realment és així. És per això que, com un altre argument per poder comercialitzar el Soylent, no serveix gaire afirmar que el producte ens "allibera". Però queda clar que la campanya de màrqueting va molt més enllà, i el seu creador sembla que té molt clar com arribar a l'èxit.Fotografia de portada: Vice
Text: Christian Peña
Correcció: Montse V.