20 de nov. 2013

QUI ÉS LIZZY CAPLAN?


Si sou bona gent i seguiu les nostres recomanacions televisives, segurament a hores d’ara ja deveu ser fans de Master of Sex i, per tant, uns enamorats de Virgina Johnson. El personatge ha aconseguit captar l’atenció de la crítica i els espectadors per la seva personalitat però sobretot per l'encantadora encarnació que en fa Lizzy Caplan, una actriu que sona a tothom però que molts no saben on ubicar. El seu tret distintiu: uns ulls enormes que se’t queden clavats a la memòria dels del primer dia que els veus.
Lizzy Caplan compleix a la perfecció tots els clixés de la girl next door, aquella noia que encisa a tots, no només perquè és mona sinó perquè a més té pinta de ser l’amiga que tots voldríem tenir. Des de 1999 es passeja per tot tipus de produccions, des de les més independents a les més taquilleres. Ara, però, sembla que ha arribat el seu moment de glòria gràcies a la interpretació d’aquesta pionera de la investigació sexual. El seu treball ja li està reportant bones crítiques i molts esperen que sigui candidata a alguns dels premis importants, com per exemple els Globus d’Or.

L'actriu, nascuda a Califòrnia, va entrar a la petita pantalla a través d'una sèrie que ha esdevingut producte de culte entre els “serièfils”: Freaks and Geeks. En aquest retrat de l'adolescència als anys 80, l’actriu californiana interpretava la xicota de Nick Andopolis, a qui donava vida un (ara) il·lustre de la televisió, Jason Segel (Marshall a How I Met Your Mother). Tot i que el seu personatge, una apassionada de la música disco, només apareixia en quatre episodis, Caplan va tenir temps de fer-se amiga inseparable de Busy Philips, vista a Dawson Crece o Cougar Town.
A True Blood, Caplan també va poder establir relacions estretes amb altres actors de la sèrie, encara que aquest cop no van passar de la petita pantalla. En aquesta ficció, interpretava una addicta a la sang de vampir i defensora del medi ambient que, a base de sexe, arrossegava a un espiral d’addiccions a Jason Stackhouse, el germà tonto de la protagonista d’aquesta sèrie passada de voltes.
Si sou apassionats o apassionades de les pel·lícules d’adolescents, segurament coneixereu Mean Girls, amb guió de Tina Fey i protagonitzada per una Lindsay Lohan que encara no havia entrat en la seva època de “llum-foc-destrucció”. En ella, l'exnena Disney arribava a un nou institut, totalment desorientada després d'una infància perduda a l’Àfrica, i feia amistat amb Caplan, una de les marginades de la classe, permanentment enfadada amb el món i amb cert gust per la moda gòtica. Una imatge a les antípodes de la que llueix a Master of Sex i que segurament us farà molt difícil identificar-la.

A la gran pantalla, Caplan no ha tingut tanta sort com a la televisió. A banda d’aquesta incursió en el cinema adolescent, s’ha especialitzat en papers secundaris en pel·lícules no gaire brillants, com la nefasta Despedida de soltera, on compartia aventures prenupcials amb una Kirsten Dunst histèrica. El seu currículum cinematogràfic inclou col·laboracions amb J.J. Abrams i alguna pel·lícula indie que no ha aconseguit travessar la frontera dels Estats Units.
Més enllà de la seva carrera professional, l’actriu s’ha fet popular a Internet gràcies a la seva participació en el vídeo viral Fashion Film, que ridiculitza i passa per la trituradora tots els tics dels hipsters, des de les poses melancòliques “made in Sofia Coppola” fins a la veneració de Jean Luc Godard.
Tots aquests elements han convertit Lizzy Caplan en una actriu coneguda però que no acaba de donar el salt a la primera línia, un fet que segur que canviarà gràcies a Master of Sex.

Fotografia de portada: Showtime
Text: Alejandra Palés
Correcció: Montse V.