14 de nov. 2013

PRESENTACIÓ DE LA DÈCADA DEL 2000


Divendres tenim una única oportunitat d'entrar a la habitació del temps que serà Sidecar i reviure l'explosió de noves bandes emo de la dècada del 2000. No estem parlant del retorn de cap vella glòria de l'època ni de l'esperat concert de Joan Of Arc del proper desembre, sinó del concert de Wann, Heads and Heads i Shonen Bat. Aquest és un concert d'aquells als quals s'hauria d'anar sense haver escoltat res prèviament, a cegues, i viure per primer cop les cançons en directe, tal com sempre es va fer amb aquest tipus de música al seu moment.

L'excusa és la presentació del primer LP del duet canari-català Wann, Rubicone (Sonido muchacho, 2013). Aquest disc neix totalment fora d'època. Aquest disc hauria d'haver sortit entre el 2000 i el 2005, però vés per on, sembla que això els és totalment indiferent. L'emo que proposa Wann no és una reformulació com podrien ser les composicions de L'Hereu Escampa, emo de tota la vida contemporanitzat. No, aquest Rubicone sona a principis dels 2000 al cent per cent. Sonen a Joan of Arc, a Zeidun, i clar, també a L'Hereu Escampa, sobretot per la força de ser només bateria i guitarra.

Em faria molta il·lusió pensar que algú llegeix això i decideix no escoltar el bandcamp d'aquí sota per anar al concert totalment verge.Amb ells actuaran els malaguenys Shonen Bat, que amb poc més d'un any de vida estan donant moltes alegries a qui els descobreixen. Més transversals en la generació emo-pop, beuen d'influències com Medications, Joan Of Arc.El concert el completen els Heads and Heads, una altra banda que s'ha equivocat d'època. El seu moment va ser la primera meitat de la dècada del 2000, però a ells també els és completament igual, el seu screamo prové d'on tot l'screamo, de les entranyes, i això no té res a veure amb modes o corrents musicals. Van des d'Amanda Woodward als primers Standstill o als predecessors de Zeidun: Ariadna.El concert d'aquest tres asos serà aquest divendres 15 a les 22h a Sidecar i les entrades es podran comprar per 6€ a la mateixa taquilla el dia del concert.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Joanaina Font