1 de nov. 2013

ENTENDRE EL TEU ADNMoltes vegades hem sentit parlar de que el nostre ADN és el passaport personal que ens descriu i pot arribar a donar una descripció molt ben detallada de qui som. Fins ara, aquest misteri del genoma semblava que només es podia desxifrar als laboratoris. Però això ja no és cert. Hi ha una companyia que mitjançant internet et pot donar tota aquesta informació i de manera molt detallada. Vols saber qui i com? Doncs després de l'hipersalt ho sabràs.


Fins fa poc es parlava del futur quan sentíem noticies sobre el cotxe intel·ligent de Google que condueix sol o les seves Google Glasses, les ulleres que et permeten viure internet i la connectivitat amb qualsevol dispositiu d'una altra manera. Però a La Vall (com popularment coneixen Silicon Valley els que hi estan familiaritzats) no paren d'innovar i justament ha sigut Google qui s'ha fixat en el projecte que porten a terme la gent de 23andme i sobre el que ja ha invertit.


Això? No, això ja no és el futur. Això es mainstream

"Què és 23andme?" Us preguntareu segurament molts de vosaltres. Doncs és una empresa que ofereix un estudi genètic, basat en el nostre ADN, i que ens dóna una informació molt detallada i molt útil sobre nosaltres i aspectes importants de la nostra vida: Salut i ascendència. Tot això per 99 dòlars.

Sobre la nostra salut, ens detalla centenars d'aspectes entre els quals destaquen les malalties a les que pots ser propens o si la teva descendència (fills) poden tenir risc d'alguna malaltia, o també quines reaccions pots tenir davant els fàrmacs i, també, si tens algun tret personal o patologia que no coneixies (intolerància a la lactosa, si et quedaràs calb, etc). I sobre la nostra ascendència genètica podem saber d'on provenen realment les nostres arrels i els nostres pares i avis, buscar parents a tot el món (potser més a prop del que imaginem) o saber d'on provenen els nostres antepassats de milers d'anys enrere.


Aquest pot ser el regal freak d'aquest nadal

Si algú decideix comprar aquest servei, rebrà un paquet que conté un recipient on haurà d'escopir a sobre. Una vegada fet això, s'envia i en unes poques setmanes tindrà el seu resultat genètic. Si vols prevenir el que encara no saps o vols conèixer més sobre tu mateix i la teva família, això és el que buscaves.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Christian Peña
Correcció: Pendent

2 comentaris:

Nit ha dit...

Això cada vegada s'assembla més al concepte vendre's l'ànima al diable. Trobo que és com tot, si servís per fer-ne un ús per a millorar en relació a prevenció malalties i aquest tipus d'enfocament perfecte, però en segons quines mans arribi aquesta informació d'una gran massa de gent, és facilitar la feina a la manipulació a gran escala.
Al final t'arribarà un paquet al mes a casa amb tots els productes que necessites, xampú (segons tipus de cabells), medicació, tipus d'aliments, cremes adequades al teu Ph de la pell... i NO PODRÀS triar res, si un dia et vindrà de gust canviar alguna cosa vindran les forces del govern i et treuran del sistema. M'imagino al gent fent "trueques" amb els iogurts de diferents gustos (bé , ara ja estic fent volar coloms...)

Christian ha dit...

És un bon enfoc, i no crec que massa desencaminat