11 de nov. 2013

CLIPS IMPERDIBLES - Pablo MaestresEl món oníric de Pablo Maestres i les imatges fantàstiques que aconsegueix construir en els seus videoclips han fet que aquest conegut realitzador hagi estat també un dels protagonistes d’aquestes 100 edicions dels Imperdibles.

De la producció de Maestres, en podem remarcar moltíssimes coses. Per a mi, una de les més interessants i alhora menys visibles és el bon equip humà amb qui sempre treballa. Un dels exemples més recents és el clip “The Big Shift”, de Maïa Vidal (VÍDEO 1). Aquest no només ha estat produït per CANADA, sinó que ha estat codirigit per Maestres i Joana Colomar. Com a cap de producció hi va treballar Blanca Esteller, i a la direcció artística, Anna Colomer: dos noms que també apareixen en clips tan estimats com “Devil Fool”, de Be Brave Benjamin; “El Pinçà”, de Mates Mates; o “Onades de nit”, de Inspira. Per últim, la coreografia d’aquest vídeo blanquinós i net per a Maïa Vidal va estar treballada per Les Filles Föllen per donar un resultat aparentment senzill, però molt interessant i que funciona molt bé en un videoclip com aquest.

Les situacions que presenten els clips de Maestres solen estar carregades d’una atmosfera no obscura, però sí d’un cert misteri en el qual ocorren accions estranyes que són rebudes amb tota naturalitat, com uns dits cremant-se (VÍDEO 2), una bola de discoteca amb vida pròpia (VÍDEO 3) o els membres de Mates Mates enlairant-se cap al cel. En força ocasions s’ha relacionat l’estètica d’aquest realitzador amb les fotografies de Gregory Crewdson: llums suaus i sentiments moderats com a reacció a uns fets insòlits.

Deixem de banda els videoclips perquè també és reconeguda, de Maestres, la seva vessant fotogràfica. Des de captar instantànies de concerts i bandes musicals, fins a fotografiar viatges. Recomano molt fervorosament que doneu un cop d’ull al seu web, on té el seu treball classificat i on podreu descobrir que està al darrere de la nova imatge del grup Anímic, o podreu veure imatges del rodatge del clip “Ice Cream”, de Battles, dirigit per Luís Cerveró.
El passat mes d’Abril al web de Venusplutón es va dedicar una publicació a la fotografia de Pablo Maestres amb una selecció d’algunes imatges i que podeu veure aquí.

1.Maïa Vidal- “The Big Shift”


2. Fur Voice - “All That”


3. REVOLVER - "Still"


Fotografia de portada: Extreta del web de Pablo Maestres.
Text: Anna Dot
Correcció:Joanaina Font