18 de nov. 2013

CLIPS IMPERDIBLES - a nice idea every day



A nice idea every day són Vivian Weyrauch i Fabian Röttger treballant des de Berlín. Aquesta adorable parella és la que ens ha meravellat al llarg d'aquestes 100 publicacions amb vídeos que busquen crear un efecte de tridimensionalitat. Fem memòria: fred i llibres.

L'efecte que utilitzen en alguns dels seus vídeos recorda visualment a la sensació de veure una imatge animada en GIF. De fet, la fórmula no és tan diferent: es graven les imatges amb una càmera estereogràfica (de dues lents separades a una distància similar a la dels ulls) i en l'edició del vídeo es combinen els frames captats per aquestes lents tot alternant-se. D'aquesta manera, en el resultat final es crearà una sensació de profunditat. A nice idea every day han utilitzat aquesta tècnica en vídeos tan bonics com el de “To the Sea”, de Mint Julep (VÍDEO 1), o “Aviary”, de la mateixa banda.

Segurament el que ressalta més del seu treball és el clip que van realitzar per a “Tomorrow, in a year”, de The Knife (VÍDEO 2), amb blancs i negres i textures misterioses.

La parella alemanya reconeix que prefereixen la música anglesa a la del seu propi país però que de tota manera, Berlín els sembla una ciutat amb localitzacions ideals per poder gravar les escenes que compleixen amb el seu imaginari. De fet, tant Mint Julep, com Panama les dues bandes que més es repeteixen en la seva col·lecció de videoclipssón d'origen britànic. És interessant veure la coherència que busquen en els clips que realitzen depenent de la banda: si bé per a Mint Julep utilitzen la imatge estereogràfica, en el cas dels clips per a Panama, com “Always” (VÍDEO 3) i “It's not over” (VÍDEO 4), es repeteixen personatges i delictes.

A més, Weyrauch i Röttger també es dediquen a la fotografia, elaborant imatges fantàstiques que podeu veure aquí.

1.Mint Julep- “To the sea”


2. The Knife - “Tomorrow, in a year”


3. Panama - "Always"


4. Panama - "It's not over"


Fotografia de portada: Extreta del web Freunde von Freunden.
Text: Anna Dot
Correcció: Montse V.