1 d’oct. 2013

TRIO DE MORENAS


Morenas
Trio
Any: 2013
Discografica: Discos Humeantes


De vegades hi ha grups que a moments fan exclamar allò “d'aquesta vida no és justa”. Grups boníssims que no entens com no apareixen a tots els festivals i estan en boca de tothom. Molts d'aquests grups tenen una cosa en comú, que queden fora de les “escenes” tradicionalment potents, Barcelona i Madrid. Allò que des dels centres de poder se'n diu perifèrics. Tot i que ara mateix la costa de llevant és segurament l'escena més interessant de l'Estat espanyol, i això sens dubte juga a favor de Morenas.

Morenas són d'Alacant, i haurien de figurar a tots els cartells dels festivals de moda, i haurien d'estar en boca de tothom. Així és com ho veia amb la seva demo (Musagre Tapes, 2012) i així és com ho veig ara. Exactament igual, ja que la demo era tot un cop de puny sobre la taula. Base rítmica contundent, dues guitarres imaginatives, aspiracions primitivistes i cors, molts cors. El resultat eren hits eterns que per sempre ressonaran.

I el 2013 ens ha portat la posada en llarg del grup alacantí, amb un magnífic disc que passa ràpid, massa ràpid. Deu cançons i amb prou feines vint-i-cinc minuts de durada és el que necessiten per facturar una bona col·lecció de hits de punk hipnòtic, inclosa un memorable homenatge a Todo Lo Bueno, antic projecte del bateria.

Trio representa una continuïtat a l'estil compositiu de la cinta, però fent un gir important quant al so, essent ara més polit, donant al conjunt un aspecte més acurat, i fins i tot més dolç. Però darrere aquesta aparença segueixen desafiant els temps, pregant als ancestres i desenvolupant el primitivisme que em despulla d'idees preestablertes i em fa gaudir de Trio com si tornés a ser el primer cop que m'enamorés d'un disc...

Només puc cridar un enorme visca.Fotografia de portada: Morenas
Text: Xavi Carreras
Correcció: Marta C.