23 d’oct. 2013

RECOMANACIÓ DIRECTA #19


Atari Teenage Riot
La 2, 2 de novembre

Els Atari Teenage Riot eren uns anarcos amb excés de speed que van revolucionar la clàssica (i estúpida) dicotomia hardcore-punk/techno a inicis dels 90 amb una barreja explosiva apta per a la casa okupa i els altaveus d'un cotxe tunejat. Recordo haver ballat embogit “Revolution Action" al menjador de casa d'uns amics la nit de la manifestació contra la cimera de la UE a Barcelona, l'any 2002. I veure a la tele imatges del seu concert al Sónar de fa no-sé-quan, i al Youtube la seva mítica detenció un 1 de maig a Berlín. És presumible que la seva desbordant energia anàrquica estarà més que fosa i que el seu digital hardcore ultrapolititzat sonarà com a desagradable farsa postcrisi dels quaranta, però què voleu que us digui: ho vull comprovar amb els meus propis ulls.

vàlius + Lost Fills
Heliogàbal, 31 d'octubre

Els vàlius són el grup-de-directe-desastre que més m'agrada de la ciutat. Els defenso molt per davant de rockers virtuosos i avantguardistes post-neo-tal. No en donen ni una dalt de l'escenari (bé, en donen unes quantes, però difícilment de forma consecutiva), però el pop desmanegat que treballen tampoc requereix una gran precisió tècnica. A veure si ara resultarà que, com a conseqüència directa de la seva gran destresa tocant la guitarra, els discos de Joe Satriani i Steve Vai són mel per a les orelles. Els vàlius a estones em recorden els The Clean i el punk-pop cridaner de la millor escola, tenen bones lletres i s'ho passen teta tocant, sempre. A la vetllada també participen els mallorquins Lost Fills que em fa l'efecte que són de la mateixa filosofia vital.

Recomanació indirecta

The Mob
CSO, La Astilla, 2 de novembre
Revàlida per veure aquesta mítica banda d'anarco-punk que va visitar La Astilla al juny. Si no els coneixes pots començar per Let the Tribe Increase.

Destruction Unit
Sidecar, 29 d'octubre
Barrejen punk i psicodèlia i han publicat el seu darrer disc a Sacred Bones, la discogràfica de grans discos com el primer de The Men o el de The Rebel.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Marc Balfagón
Correcció: Montse V.