23 d’oct. 2013

"POBLE D'STARS"


"Poble d'Stars" (D’aquí 100 anys no hi haurà alcaldes, 2007)
per vàlius (Gerard Segura i Pol Serrahima) i Quique Ramos

Això és un poble d'stars, un poble de captius, un càmping amb el lavabo fora de servei. Això és un recital poètic, una assemblea de l’esplai “hem de replantejar-ho tot”, una capelleta de capelletes, un festival de música emergent, un crèdit variable, un m’agrada tant el que fas, un projecte a punt a punt a punt. Això és l’antologia definitiva dels narradors catalans, una mani de pancartes sense sintaxi, això és més que un club, un bus turístic, l’últim capítol del serial, si tothom ho fa nosaltres no serem menys, feta la trampa, feta la llei.

El directe dels Sirles ens va entusiasmar des del primer dia: la cançó a punt de caure sempre dreçant-se, el públic suat apoderant-se del micro, els "corus", el Guille (baix, melodia i veu... collons!), els riffs pletòrics de l’Uri, els crits i el Martí enlaire, la taquicàrdia percudida pel Xavi, el carisma, la tornada, l’entusiasme, el consum. Si els nostres concerts fossin així algun dia, t’ho imagines? Tan directes que els escenaris els feien nosa. Tot dit a la cara. Sembla mentida que tanta vida se’ns hagi velat per sempre.

Hem triat “Un poble d’Stars” perquè és un himne, un dels emblemes dels Sirles, una melodia repetida i el baix del teclat i els "corus" del final. Som un poble d'stars. I de pas apareix un altre Sales, en Pepe, un sirles de la vida. Sirles (pronunciat amb vocal neutra) hauria de ser una nova entrada del diccionari. Aquell que viu una vida de consum amb cant i arrauxat. Els Sirles per sempre més!

Il·lustracio: Quique Ramos
Text: Gerard Segura i Pol Serrahima
Correcció: Montse V.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bé, nanos!