3 d’oct. 2013

COPA, RAYA Y PAL NITSA


Wau y los Arrrghs són uns dements. En voleu una prova? Doncs us en donaré tres:

1. Copa

2. Raya

3. Paliza

Les tres juntes formen el nom d’una de les seves cançons més cèlebres. I on escric cançó, en realitat vull dir himne. Perquè a “Copa, Raya, Paliza” l’únic que canten és, precisament, copa, raya i paliza. Això sí, acompanyades per uns elegants arranjaments d’esputs, gargalls, tos i ensumades. Gent amb classe.

Deixem, però, els sensacionalismes. Els valencians Wau y los Arrrghs són un dels millors grups de garatge de l’Estat espanyol. La seva fórmula no és desconeguda i remet a mestres del gènere com els Fuzztones: guitarres agressives, teclats lisèrgics i actitud punk. Què més voleu?

Jo, particularment, res. Però hi ha més. Oh, i tant que n’hi ha. Juanito Wau, cantant del grup. Un frontman sòrdidament carismàtic, amb un peu posat a l’horror punk i l’altre als quinquis amb navalles. Juanito canta, amb una veu de Nosferatu addicte al Ducados negre, lletres sobre delinqüència mongoloide, venjances amoroses, addiccions o monstres, acompanyades de xiscles d’ultratomba i balls epilèptics.

Gràcies a La Castanya, podrem suar amb Wau y los Arrrghs aquest divendres 4 d’octubre a La [2] de Apolo, on presenten el seu tercer disc, ¡TODO ROTO! Els precediran Salvaje Montoya i, per acabar la festa, punxaran l’Esther de Me and the bees i La Castanya DJs.Fotografia de portada: Arxiu 
Text: Joan Ferrús 
Correcció: Joanaina Font