7 d’oct. 2013

CLIPS IMPERDIBLES - Isaiah Seret


Isaiah Seret, director del nou clip de MGMT amb la cançó “Cool Song Nº2”, va néixer a Kabul, Afganistan, i va créixer a Santa Fe, Nou Mèxic. Encara que poca cosa més sabem de la seva biografia, sí que podem parlar dels seus treballs. Això és el que farem avui aquí.


En aquest últim treball de Seret (VÍDEO 1), gravat a Sud-àfrica en 24 hores, hi apareix l'actor Michael Kenneth Williams, conegut especialment pel seu paper a la sèrie The Wire en la qual representa el personatge Omar Little. El director del videoclip reconeix en una entrevista per a la IMVDb (Internet Music Video Database) la inevitable influència de la sèrie i del personatge en el vídeo musical per a MGMT i explica que Mindy Le Brock, amb qui Seret va redactar el guió del vídeo, és una gran aficionada de la sèrie. Jo no en puc dir res perquè no he vist ni mig capítol de The Wire, però potser els que esteu més familiaritzats amb aquesta producció podeu detectar algunes similituds amb el protagonista del vídeo musical.

A més, aquest no és l'únic clip de Seret en el qual apareix algun personatge d'aquesta sèrie televisiva i és que Chad Coleman, que representa el personatge Dennis “Cutty” Wise, és també el protagonista del videoclip de la cançó “Good Man”, de Raphael Saadiq (VÍDEO 2). Aquesta producció va ser premiada com a millor narrativa pel LA Music Video Festival.

Anteriorment Seret ha dirigit també dos dels clips més famosos de la banda Cults i que han format part dels Clips Imperdibles. Especialment remarco el de la cançó “Go Outside” (VÍDEO 3), que utilitza material de l'arxiu Jonestown com a base per recrear escenes del passat en el món del culte religiós anomenat Peoples Temple, fundat a mitjans dels 50 per Jim Jones. És interessant saber que Jonestown és el nom que es va posar al Peoples Temple Agricultural Project, un campament dedicat a l'agricultura i famós perquè el 18 de novembre del 1978 va ser escenari d'un seguit de suicidis. El videoclip de Seret, doncs, se situa en aquest context per il·lustrar la cançó “Go Outside”. Perquè pogueu veure el paral·lelisme entre les imatges gravades pel director en l'actualitat, i les referències que va prendre del material d'arxiu, us enllaço el vídeo “Behind the scenes” (VÍDEO 4).

Per acabar, parem atenció al vídeo “Kisses Over Babylon”, d'Edward Sharpe and The Magnetic Zeros (VÍDEO 5), realitzat el 2011, com a part del projecte SALVO!, que la magnífica banda americana va començar amb la intenció d'aconseguir 12 vídeos enllaçats entre sí i dirigit cadascun per un director diferent. El projecte no és que acabés malament, és que directament no va acabar. Tota una llàstima. De totes maneres, Seret va dirigir el segon vídeo del que havia de ser aquesta llarga sèrie. La producció de Seret és, per mi, la millor de les 3 que van arribar a realitzar-se.


1. MGMT - "Cool Song Nº2"


2. Raphael Saadiq - "Good Man"


3. Cults - "Go Outside"


4. Cults - “Go Outside - Behind the Scenes”


5. Edward Sharpe and The Magnetic Zeros - “Kisses Over Babylon”


Fotografia de portada: Extreta del web Prettybird.
Text: Anna Dot
Correcció: Montse V.