14 d’oct. 2013

CLIPS IMPERDIBLES - Fleur and Manu


Avui és el torn de Fleur i Manu. Aquesta parella artística, que van començar essent dissenyadors gràfics i directors artístics i ara treballen en el món de l'audiovisual amb la productora Division, són reconeguts pels seus clips per a M83. Avui però, veurem alguns dels altres treballs que han realitzat.


Encara que els tres vídeos de la trilogia de la banda francesa M83 ja han passat pels imperdibles i de ben segur que tots i totes els coneixeu, crec que és interessant començar la secció d'avui amb un vídeo behind the scenes en què els dos directors, Fleur i Manu, expliquen detalls sobre la producció dels clips (VÍDEO 1). Ja de passada, els hi veieu les cares i descobriu que són francesos, d'aquí la seva relació amb aquesta banda però també amb Sébastian Tellier (VÍDEO 2) o Etienne de Crecy.

De fet, va ser amb Sébastian Tellier amb qui van realitzar un dels primers vídeos més reconeguts d'aquesta parella de directors. El videoclip és el de la cançó “Roche”, de l'any 2011 i amb una estètica que s'apropia de la imatgeria del surrealisme per acompanyar els sons vuitanteros del músic francès. Personalment, m'alegro que deixessin de banda aquest tipus d'imatges per investigar el potencial dels superpoders i decantar-se per històries amb molta més acció com han fet amb els últims treballs. De tota manera, és comprensible que cada clip va lligat a la música, i les escenes de “Roche” no podrien ser més apropiades per a Sébastian Tellier. A més, Fleur i Manu van ser els directors artístics d'aquest francès i van fer-se càrrec del disseny dels àlbums Sexuality i Politics.

El videoclip “No Brain”, d'Etienne de Crecy (VÍDEO 3), els va portar al festival de Cannes 2012 per formar part del showcase organitzat per Saatchi & Saatchi amb l'objectiu de mostrar nous directors.

Un altre dels grans vídeos d'aquest parell és el que van fer a final del 2012 per a la cançó “Faking Jazz Together”, de Connan Mockasin (VÍDEO 4). La màgia i els poders es van mantenir en aquest vídeo, de la mateixa manera que eren també protagonistes en els clips d'M83. Les localitzacions són del tot suggerents tant en un com en els altres.

I per últim, recordem el més recent dels seus treballs: el videoclip de la cançó “Pursuit”, de Gesaffelstein (VÍDEO 5), fet a partir d'un constant zoom out.

1. The Creators Project - Fleur and Manu


2. Sébastian Tellier - "Roche"


3. Etienne de Crecy - "No Brain"


4. Connan Mockasin - "Faking Jazz Together"


5. Gesaffelstein - “Pursuit”


Fotografia de portada: del web The Little Black Book for the Advertising Community, a la notícia “Fleur and Manu Join Caviar”.
Text: Anna Dot
Correcció: Marta C.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Best college ever https://aab-edu.net/