25 d’oct. 2013

"ANNUNAKIS (GRACIAS POR SU VISITA)""Annunakis (Gracias por su visita)" (Romaní Semen i Sang, 2011),
per Joan Colomo i Edu Vila

Em costa molt escriure, i sobretot, em costa molt escriure si es tracta de quelcom important. Els Sirles són molt importants per mi des del dia que ens vam posar a enregistrar unes cançons per al disc del tripartit. Amb dos micròfons behringer, un PC ple de virus i molta humitat ens vam posar mans a l'obra. Jo no havia fet mai la tasca d'enginyer i ells, com a grup, tampoc havien enregistrat res abans, així que el resultat només podia ser meravellós.

Cançons com “Pubilla”, “El meu avi” o “On no hi ha sang” van ser digitalitzades per aquella atrotinada computadora i immediatament van passar a ser la banda sonora de la meva vida fins al dia d'avui. Va quedar molt mal gravat i l'execució podríem dir que va ser “justeta”, però el que havien fet aquests quatre nanos sobrepassava qualsevol apreciació tècnica.

Després d'allò no han parat de fer cançons màgiques i concerts inoblidables. Potser l'estima personal no em deixa ser del tot objectiu, però crec fermament que els Sirles són una de les millors bandes que mai s'han vist per aquestes terres. Capaços d'escopir bilis entre harmonies de vellut i melodies d'una sensibilitat extrema. Afilat sentit de l'humor i alhora una visió colpidora de la voràgine que és l'existència. Crec que el Sirles són més bons que els Zombies i els Budellam junts. En fi, ja paro.

Triar una cançó dels Sirles no és feina fàcil. He triat els Anunnakis perquè a mi m'agradaria saber fer cançons com aquesta. De fet, els hi vaig robar i la toco als meus concerts.

Pensant en la cançó m'he adonat que els anunnakis potser són ells. Potser el Sirles són una mena de reptilians, una espècie superior que ha vingut des de molt lluny per ajudar-nos a portar millor les nostres vides. Potser lo del grup només era una façana per dissimular els seus plans. Potser només volien fer-nos ballar eternament. No sé quins eren els seus plans però, si eren aquests, ho han aconseguit, i per això els vull donar les gràcies de tot cor.

Gracias por su visita.

Il·lustració: Edu Vila
Text: Joan Colomo
Correcció: Marta C.