10 de set. 2013

XIV SUGAR IL·LEGAL FEST 2013


Sota la gran xemeneia del sucre, a Vic, un petit grup de garrulos resisteix ara i sempre a l'invasor. Mort al MMVV, comença resant l'esdeveniment del XIV Sugar Il·legal Fest al Facebook. Si us hi heu fixat, el títol del festival s'encapçala amb una ix, una i i una ve baixa. 14, quasi res. 14, agafa un cagarro i esmorza. 14 putos anys fent el festival del Sucre, i en aquesta edició del 2013 amb un clar protagonista: l'estimat Uri Caballero, que recentment ens va deixar.

Dedicat al nostre amic Uri Caballero, l'única persona de BCN que tenia carta blanca al Sucre, on havia tocat amb Amunike Lehendakari, El niño del Parche y Muletitas, Transición i els Surfin Sirles.

No vull parlar de l'Uri. Em perdonareu, no crec que sigui el lloc per parlar de l'Uri d'una manera que no sigui objectiva, periodística i rigorosa, i jo faria tot el contrari: budells, semen i festa.
Jo no, però els mateixos organitzadors han dedicat no només el cartell del festival a la persona de l'Uri, sinó que també el zine del festival que trobareu sota la xemeneia. Encara recordo com, abans que toquessin per primer cop amb els Sirles al Sugar Il·legal, vàrem anar un destacament de Vic a Barcelona per veure una actuació del nou grup de l'Uri, eren els Surfing Sirles i ja els havíem dit de venir a tocar sense encara haver-los vist, em comentava la setmana passada un dels organitzadors del festival. L'Uri va ser, i és, estimat i idolatrat per tota la gent del Sucre, i amb aquest zine mostraran els seus respectes, amor i admiració a aquell que tenia carta blanca.Aquest divendres 13 i dissabte 14, durant el MMVV, sota la xemeneia del Sucre tornarà la música a peu de carrer. A escassos metres de l'Hoteler s'hi succeiran els concerts anti-Música Viva amb més història. Aquí sota, amb els horaris, teniu una breu descripció de cadascun dels grups feta per la gent del Sucre, però us en vull destacar alguns. Els gironins Hurricäde són de les millors propostes de hardcore modern i cridaner; els FP, amfitrions i punk rockers amb un darrer àlbum molt "corejable", i que després d'aquest concert afluixaran el ritme; Please Wait són la canalla que ens farà ballar els pròxims 10 anys (s'ha de tenir esperança), fills de l'Atzavara, de Sant Feliu de Guíxols, boníssims. TCN no són mítics gràcies a estudis de posicionament a Google, punk rock rural amb més de 10 anys sobre els escenaris; Saint Tropez també són de Sant Feliu de Guíxols i, encapçalats per en Calvet, el cantant de Bullit, proposen emo pop de quirats. I els fills de la plana Stole, que aquest darrer any han resorgit de les cendres i que no podien faltar a la cita.


Divendres 13

11:00h - LES CRUET
(St. Celoni all stars: zeiduns, mokshas, sirles...)
11:50h - PLEASE WAIT
(St. Feliu de Guíxols: els nens prodigi de l'Atzavara)
12:40h - ZOMBI PUJOL
(La Roca: ex-Budellam, ex-Anti Dogmatics, ex-totloquemola)
01:30h - FP
(Vic: enamorats de la moda juvenil, ni frescos ni regalats)
02:20h - HURRICÄDE
(Girona: saltamarges xivarristes)


Dissabte 14

10:00h - EN PAX
(Angles/BCN: Folkpunk de sala d'estar)
10:40h - SYSLACK
(Manlleu: barra lliure)
11:20h - ANDREW CREAM
(UK: Folkpop d'allà del seu país)
12:10h - SAINT TROPEZ
(St. Feliu de Guíxols: un amor de gent, un amor de música)
01:00h - STOLE
(Tona: Llegendes locals, tornen a casa després de quasi una dècada!)
01:50h - TCN
(Codines: rock foll d'escurar la cort)
02:40h - TROPICAL ICE LAND
(La Plana: una nit a l'any el millor grup del món)


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: Marta C.

1 comentari:

Anònim ha dit...

buuuuuuuuuuuuuuufa!
Això és la repolla en vinagre.
Espero veure tots els aparadors i stands del mercat de música viva arrassats pels decibels i l'atronadora gresca.