26 de set. 2013

RECOMANACIÓ DIRECTA #17


Wau y los arghhs + Salvaje Montoya
Apolo 2, 4 d'octubre

Hi ha una alternativa enfront d'aquesta moda del garatge tovet, ballat per posseïdors de Tumblrs cool i ments embogides per sortir a les pàgines del Vice. Un pla B: la vella escola del garatge, a nivell ibèric, capitanejada pels valencians Wau y los Arrrrghs. El seu estil té un punt desagradable i excessiu, com ha de ser. Rock "macarra", racaraca destraler i so 60s a la llevantina. Mai em fotria un disc seu a casa, però el seu directe és tan devastador com un genocidi de dissenyadors gràfics al barri de Gràcia. Cal que conegueu a Juanito Wau i El Molongui.


Steel Pulse
Apolo, 2 d'octubre

Birmingham és una de les millors ciutats, musicalment parlant, del món. D'allà són Black Sabbath, Judas Priest, Godflesh o Regis. També els Dexy's, The Streets i grups d'arrel jamaicana com els The Beat o els Steel Pulse. Aquests últims, un dels millors exponents del reggae anglès de les últimes dècades, visiten la setmana que ve la sala Apolo i, a més, a un horari decent. Provinents del multicultural Handsworth, aquests jamaicans anglesos van fer seva la cultura roots i rastafari en discos excepcionals com Handsworth Revolution. A més tenen l'honor d'haver estat el primer grup no jamaicà a guanyar el Grammy al millor disc de reggae. Sí senyors, no va ser UB40. Que, per cert, també eren de Birmingham.

Recomanació indirecta

Black Yaya
Rock Sound, 26 de setembre

Sempre vaig defensar que era l'apegalós de Herman Dune quan aquests molaven, però si ho munten els 4 cocos tot és possible. Pot ser memorable o una recreació de l'anunci de l'estiu d'Estrella Damm.

Germán Carrascosa y la alegría del barrio
Heliogàbal, 28 de setembre

És un dels guitarristes més al·lucinants de la ciutat i va formar part dels mítics Bananas. En els seus concerts sempre està tot per fer. Sorpreses assegurades.

Fotografia de portada: Arxiu
Text: Marc Balfagón
Correcció: Marta C.