27 de set. 2013

NO MÉS PAPERS!Segurament que molts de vosaltres encara teniu una llibreta on ho apunteu tot. O feu servir infinitat de post-its enganxats a tot arreu. O potser sou d'aquells que han avançat amb la tecnologia i guardeu arxius de text al bloc de notes de l'ordinador o a l'aplicació de torn del vostre dispositiu mòbil. Tot això és perquè segurament no coneixeu una manera fàcil i senzilla d'agrupar tots els avantatges que donen els blocs de notes, llibretes i post-its en una sola utilitat. Evernote, OneNote, Google Keep... Cada vegada n'hi ha més i nosaltres et volem fer cinc cèntims de què són i quina és la millor, tot just després de l'hipersalt.


Tot i que hi ha més d'un romàntic/romàntica que vol fer servir el paper pel simple fet de la satisfacció d'escriure (acció que potser comença a estar en desús), molta altra gent ja comença a organitzar-se mitjançant l'ordinador, tauleta o telèfon mòbil. Si ets d'aquest segon grup, potser encara no coneixes les aplicacions d'organització d'informació com OneNote, o Evernote o Google Keep, per posar tres exemples de les més conegudes.


Un plaer que comença a oblidar-se

Quins avantatges tenen? Doncs per començar, ja pots dir adéu als papers, ho pots apuntar tot tant des del teu telèfon mòbil, tablet o ordinador de casa, ja que es poden sincronitzar (sempre amb connexió a Internet, clar) al moment perquè hi puguis accedir des d'on vulguis. A més, pots organitzar les notes, agrupar-les, i guardar-les com tu vulguis. Moltes d'aquestes aplicacions també permeten adjuntar diferents tipus d'arxius, com fotos, gràfics, notes de veu o, inclús, notes manuscrites. I també podràs trobar integració amb altres aplicacions com el paquet Office, el correu electrònic o el teu navegador web.

A l'hora de triar quina és la millor, això pot dependre de l'ús que li vulguis donar i de, com no, el gust personal. OneNote és una de les que fa més temps que hi és. Desenvolupada per Microsoft, permet una integració total amb gairebé qualsevol aplicació d'Office (Word, Excel, Powerpoint) de manera molt completa, i ara també funciona com a aplicació per iOS (iPhone, iPad). Existeix la versió gratuïta (amb 7 Gb de capacitat per desar "al núvol") i la de pagament.

El seu competidor més directe és Evernote. Té una interfície web molt ben acabada i intuïtiva, gràcies a la qual no cal haver d'instal·lar cap aplicació. Però si vols aprofitar totes les seves completes característiques (com el seu lector integrat d'arxius PDF), tens suport per a gairebé qualsevol dispositiu i ordinador, ja sigui PC o Mac. És totalment gratuïta si no et molesta la publicitat, o pots fer-te premium si la vols treure.


La mare estarà orgullosa de que te'n recordis de la seva recepta

Google Keep o SimpleNote són altres exemples d'aplicacions fàcils i senzilles per prendre notes, amb menys opcions que les altres, però que gràcies a això simplifiquen el seu ús si el que vols és agafar notes i prou. Així que ja no tens excusa per prendre notes ja sigui per la universitat, la feina o per les teves notes personals, ja siguin receptes, recordatoris o tot allò que tens enganxat amb post-its al marc de la pantalla del teu ordinador.


Fotografia de portada: Arxiu
Text: Christian Peña
Correcció: Montse V.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

us faltaria "catch" només per dispositius apple - crec -

gràcies per l'article!

Christian ha dit...

Ho tindré en compte, no el coneixia. Gràcies a tu!