4 de set. 2013

LES NOTÍCIES TELEVISIVES QUE ENS DEIXA L'ESTIU


A finals de setembre ens arribarà l’allau d’estrenes de velles conegudes i noves sèries amb la intenció d’enamorar-nos. Mentre esperem el millor moment de l’any, fem repàs d’algunes de les notícies catòdiques que ens ha deixat aquest estiu:

Les pel·lícules dels noranta, les sèries del segle XXI: Tal com diu el tòpic, els guionistes s’han quedat sense idees. L’última tendència per sobreviure a la sequera és l’adaptació de pel·lícules de referència dels noranta per a la petita pantalla. De moment, aquest estiu hem conegut tres projectes en aquesta línia. Ben Stiller ha donat llum verda a una translació a la petita pantalla de Reality Bites, el film que va definir la Generació X i va convertir Winona Ryder en musa. Si es fes realitat, la sèrie s’emetria a l'NBC. Si aquesta adaptació sembla complicada, millor no parlem dels altres dos projectes centrats en Fargo i 12 Monkeys. La primera sèrie estarà protagonitzada per Billy Bob Thornton i es presenta com un spin off de l’obra dels germans Coen. La idea de convertir 12 Monkeys en sèrie parteix de la cadena Syfy, que ha encarregat un pilot de 60 minuts.

Tamara Falcó, la nova reina del reality: Seguint l’estela del il·lustres Alaska i Mario Vaquerizo, la més pija de les pijes s’estrenarà en el món de la televisió protagonitzant el seu propi reality pel canal Cosmopolitan TV. We Love Tamara s’estrenarà el 12 de setembre i mostrarà el dia de la jove. Estem frisant per veure-la abandonada a l’autopista després d’oblidar-se de posar benzina al cotxe o en un dels seus retirs espirituals. De moment, ens conformem amb els vídeos de presentació en els quals es veu com es llença en paracaigudes.

 

Netflix arrasa en les nominacions als Emmy i Kevin Spacey defensa el nou model de televisió: Des que Netflix es va llançar a la producció televisiva, es va posar de manifest un nou model d’emissió i de treball. Aquest any ha estat el de la seva gran explosió, gràcies a Arrested Development i, sobre tot, House of Cards. La seva gosadia ha tingut recompensa: 9 nominacions per la sèrie protagonitzada per Kevin Spacey, i passar la mà per la cara a models televisius més convencionals. L’actor d’American Beauty sembla encantat amb el suport rebut per part de la plataforma i ho va demostrar en un discurs pronunciat al Festival de Televisió d’Edimburg en el qual va defensar el model de producció de Netflix, que els va permetre rodar tota la sèrie sencera sense haver de presentar un pilot primer. A més, va demanar a les cadenes tradicionals que segueixin les pautes de distribució de la plataforma en línia i donin el poder a l’espectador, una estratègia indispensable per fer front a la pirateria.

 

L’estrena de la 3ª temporada de Homeland es filtra a la xarxa: El 29 de setembre s’estrenarà la tercera temporada de Homeland i coneixerem el futur de Carrie i Brody. Aquells que no puguin aguantar l’espera poden bussejar per la xarxa i segurament trobaran el primer episodi de la temporada, que es va filtrar fa uns dies. Segons sembla, es tracta d’una còpia de treball i, per tant, hi faltarien els títols de crèdit i alguns efectes.

James Franco és omnipresent: Per si ens quedava algun dubte que James Franco era una espècie de Da Vinci, l’actor anunciava aquest estiu que tindrà projecte televisiu propi, James Franco Presents, una sèrie que no tindrà guió preestablert i que permetrà conèixer les múltiples activitats en les que està involucrat l’actor, director, escriptor, professor i guionista. A més a més, també el podrem veure fent un personatge episòdic a The Mindy Project.

 Fotografia de portada: 
 Text: Alejandra Palés
 Correcció: Joanaina Font