25 de set. 2013

JULIA LOUIS-DREYFUS, DE 'VEEP' A REINA DELS EMMY


Segurament si pregunteu a qualsevol persona si coneix Veep es quedarà amb cara d’interrogant. La comèdia política de l'HBO és una desconeguda pel gran públic, la sèrie que ningú veu però que els Emmy estimen, si ens deixem guiar pels dos premis que aquest diumenge va entregar l’Acadèmia de la Televisió a dos dels seus protagonistes, Julia Louis-Dreyfus i Tony Hale.

El premi de Louis-Dreyfus estava gairebé cantat: des dels temps de Seinfeld, l’actriu és una experta a acumular nominacions als Emmys -ha estat candidata en diferents categories 14 vegades- i s’ha endut el premi en 4 ocasions. Aquesta és la segona vegada que guanya gràcies a Veep, passant per damunt d’altres grans còmiques amb les quals comparteix trajectòria professional com Tina Fey, qui, per cert, es va inspirar en ella per crear el personatge de Liz Lemon de 30Rock, o Amy Poehler. La seva interpretació de Selina Meyer, una vicepresidenta (càrrec abreviat com "veep") dels Estats Units amb certs problemes de credibilitat, ha donat en la diana dels premis i sembla que seguirà dominant la categoria de comèdia per un temps.

Tony Hale també compta amb el respecte dels seus companys de professió, sobretot gràcies al seu personatge més icònic, el germà petit de la família Bluth d’Arrested Development, Buster Bluth. Tot i així, no ha estat fins la seva participació a Veep que ha aconseguit nominació i premi com a millor secundari pel seu paper de Gary Walsh, l’ajudant personal de la vicepresidenta.

Malgrat els dos premis en interpretació, la comèdia de l’HBO no ha pogut superar Modern Family en la secció de millor comèdia. Una de les raons és, probablement, que la sèrie de Louis-Dreyfus escatima els riures fàcils i exigeix a l’espectador un sobreesforç. Veep comparteix creador - Armando Iannucci - i trama amb la britànica The Thick of It, una prestigiosa sèrie de sàtira política de la BBC que va donar lloc també a la pel·lícula In The Loop.

Si coneixeu aquests antecedents, ja teniu unes quantes pistes del tipus de producció que us podreu trobar quan us enfronteu a Veep. Personalment, no és una sèrie que m’enamori, potser perquè suporto Louis-Dreyfus només en petites dosis i en aquesta producció això és impossible. Tot i que té elements que m’atreuen, entre els quals hi ha la possibilitat de veure la nena de My Girl crescuda i fent un paper bastant antipàtic, els capítols em deixen més aviat freda.

La poca repercussió que la sèrie ha tingut entre el públic em fa sospitar que no sóc l'única que fa una becaina a mig capítol, per molt que els Emmy insisteixen a nomenar Julia Louis-Dreyfus com la reina de la comèdia i que ella i Tony Hale siguin capaços de construir un bon gag quan recullen el seu premi. 


Fotografia de portada: Emmy 
Text: Alejandra Palés
Correcció:Joanaina Font