13 de set. 2013

IPHONE 'LOW COST' O MÒBIL D'AMAZON GRATIS?Tots sabem que, com es deia antigament, "ningú no dóna duros per quatre pessetes". Aquesta expressió sempre tindrà vigència. Però moltes empreses s'afanyen per buscar fórmules de màrqueting que els ajudin a obtenir més repercussió "venent" aquest missatge. Feia setmanes que es parlava del nou telèfon low cost d'Apple, i finalment s'ha descobert que potser no és tan econòmic com ens volen fer veure. I encara hi ha més rumors: Amazon pretén llençar un telèfon lliure i totalment gratuït. És això cert? És el nou iPhone realment econòmic? Respostes, després de l'hipersalt.


Després de parlar durant mesos sobre els nous iPhones de preu reduït (o low cost, com s'acostuma a dir ara), Apple va revelar el misteri en la seva conferència habitual de cada setembre (tot i que diuen que en faran una altra, potser per presentar un nou iPad i qui sap si fins i tot un rellotge intel·ligent). El nou iPhone 5C. Però la sorpresa aquesta vegada va ser decebedora: no és tan econòmic com es pretén veure des de l'empresa americana. 100 dòlars amb contracte no sembla tant, però es rumoreja que el preu real (o sigui, lliure de contractes) serà d'uns 600€, però encara està per confirmar.


Truc: Posa-li colors i així semblarà més econòmic!

Pocs dies abans, també des dels Estats Units, arribaven uns rumors que no van trigar a escampar-se per tota la xarxa: Amazon volia llençar un nou telèfon tan low cost que fins i tot era gratis. Segons els rumors, l'aparell seria lliure (sense lligar-te a cap companyia) i estaria subvencionat pels serveis que la mateixa companyia Amazon disposa i altres que encara han d'arribar. No et lligues a cap companyia telefònica, això és veritat i un gran avantatge. Però si és així, pagues el telèfon mitjançant l'ús dels serveis del venedor. Millor? Això estaria per veure.

En temps de crisi, sembla que fer servir l'expressió low cost no només serveix com a reclam, sinó també per posicionar-te en el mercat, encara que no sigui del tot cert. Des d'Amazon, però, ja han començat a dir que ni trauran un mòbil aquest any ni que, en cas que així fos, no seria gratuït. Però el rumor ja ha fet la seva feina, no?


Fotografia de portada: Alejandro Herrrera
Text: Christian Peña
Correcció: Marta C.

1 comentari:

Antoni ha dit...

Jo crec que qui ha escampat el rumor de l'iphone low cost no ha estat apple, enlloc de la seva web l'anuncien com a tal, simplement com a iphone5c, C de COLOR, ja està...

Té les mateixes característiques internes que l'iphone5, i no esperareu que el venguin més barat que el 4s, no?

Potser ja tocaria assumir que no és que no sigui tant barat com esperàvem sinó que el rumor era mentida.