3 de set. 2013

IEPI ES PRESENTEN

   

IEPI
IEPI!
Any: 2013
Discografica: Aloud Music

Si l'any passat vàrem quedar astorats amb els sabadellencs El Tercer Semestre per emergir amb una proposta renovada de math rock, avui girem la cara cap a Banyoles per flipar amb el disc debut i de presentació de IEPI. Math rock trepidant i juganer, música fresca i atrevida de les profunditats de l'estany.

En penjar les guitarres i baquetes els Parmesano ens pensàvem que ens quedaríem orfes de math local i de qualitat, però en menys d'un any ens han aparegut dues excel·lents propostes, els citats El Tercer Semestre que s'han estrenat amb Aloud i els que ens ocupen: IEPI.

Banyoles, subseu olímpica al 92, terra del cineasta més estrafolari i polèmic, bressol de la immortal Ramona i la població millor connectada amb Mallorca via subaquàtica, sovint també esgrimeix bona música com els mítics Kitch, Praga o Ella Eléctrica, formació base d'aquests IEPI.
Algú me'ls va comparar amb els nord americans Health i la veritat és que potser en directe sí, però a aquest disc debut no hi trobo cap característica exclusiva de Health. Més aviat els aproparia a la corrent math de l'escola West Coast de principis dels dos mil.
Velocitat, frescor, estridències, festa, mètrica,tons gruixuts acompanyats de bons aguts i engalopades mil.

Un disc de gènere molt i molt interessant. No inventen res però està tan ben fet que és un plaer posar-se'l de nou i tornar-lo a escoltar.

Recomanat, sobretot, per habituals de l'Atzavara i d'Ojalá estë mi bici, seguidors d'Unicornibot, Don Caballero i sucedanis. No defrauda.Fotografia de portada: Arxiu
Text: Lluís Huedo
Correcció: XX