12 de set. 2013

GUIA DE SÈRIES PER A LA TARDOR


La tardor arribarà amb una allau de noves sèries que pot posar en dificultats les nostres agendes. Per tal d’economitzar el vostre temps, a Gent Normal hem escollit 10 novetats per a aquesta temporada, des de comèdies de situació fins a thrillers. Ara us toca a vosaltres decidir quina d’elles té el privilegi de formar part de la vostra selecció de sèries:

Michael J. Fox’s Show (NBC)


Michael J. Fox torna a la petita pantalla després de triomfar com a secundari en sèries de prestigi com The Good Wife i Curb Your Entusiasm. Tot i que en els darrers anys l’actor ha intensificat la seva presència a la televisió, no ha interpretat un protagonista des de l’any 2000, quan va decidir abandonar Spin City per culpa del Parkinson que se li va diagnosticar el 1991. Sembla que l’èxit de crítica que ha tingut amb els personatges esporàdics que ha interpretat en els darrers anys han animat l’actor a engegar la seva pròpia sèrie. La producció que s’emetrà a NBC no defuig la malaltia de J. Fox i, de fet, la converteix en part central de la trama des d’un punt de vista còmic. És fàcil establir paral·lelismes amb la vida de l’actor i l’argument de la sèrie: Michael J. Fox interpreta Mike Henry, un reporter de televisió que després d’estar cinc anys retirat de la professió a causa del Parkinson decideix tornar a la feina.
Estrena: 26 de setembre.

Hostages (CBS)


CBS ha apostat fort per aquest thriller amb una premissa que, de bones a primeres, planteja certs dubtes, sobretot pel que fa a resolució de la trama. La família de la cirurgiana del president dels Estats Units és presa com a hostatge per un agent traïdor de l'FBI. El preu de la llibertat és la mort del representant del món lliure. Si la metgessa Ellen Sanders (Toni Collette) vol tornar a veure amb vida la seva família haurà de deixar morir al líder del món lliure a la taula d’operacions. El dubte moral de la cirurgiana es resoldrà, en principi, en 15 episodis.
Estrena: 23 de setembre.

Marvel’s Agents of SHIELD (ABC)

Aprofitant l’èxit cinematogràfic dels herois de Marvel, ABC ha encarregat una sèrie basada en l’organització sorgida de la factoria de còmics. Superherois, alienígenes i fantasia en un producte que aspira a conquistar el públic més jove.
Estrena: 24 de setembre.

Sleepy Hollow(FOX)


La setmana passada us vam explicar que l’adaptació de títol cinematogràfics per a la petita pantalla és la darrera tendència en el món televisiu. La primera mostra d’això ens arriba amb aquesta sèrie que agafa el títol de la pel·lícula de Tim Burton i dóna la volta a la història original recollida per Wahington Irving, el 1820.
Estrena: 16 de setembre

Dracula (NBC)

Un dels productes més kitsch d’aquesta tardor, especialment si ens fixem en Jonathan Rhys Meyers, que interpreta Dracula transmutat en la pell d’un modern emprenedor nord-americà. Li donarem un vot de confiança, tot i que el tràiler ens fa presagiar un resultat passat de voltes i difícil d’empassar.
Estrena: 25 de setembre.

Mom (CBS)

El productor Chuck Lorre potser no és el preferit de la crítica, però pot presumir de ser un dels favorits de l’audiència com ha demostrat amb The Big Bang Theory o Two Men and a Half. Aquesta tardor vol tornar a fer diana amb una nova comèdia de situació, aquest cop protagonitzada per Anna Faris, coneguda sobretot per ser la cara visible de la saga Scary Movie, d’escàs prestigi. L’actriu dóna vida a una mare soltera disposada a iniciar una nova vida després de superar els seus problemes d’alcoholisme. Vist el tràiler, no espereu una sitcom subtil, malgrat que compti amb la presència de la veterana Allison Janney, secundària de luxe coneguda pel seu paper de C.J. Cregg a The West Wing. Estrena: 23 de setembre.

Brooklyn Nine Nine (Fox)


Producte per al lluïment d’Andy Samberg, sorgit de Saturday Night Live. Aquesta comèdia, que comparteix productors i estil amb Parks and Recreation, segueix un agent de policia de Brooklyn extremament infantil. Esperem que com va passar amb la sèrie de Poehler, la comèdia vagi creixent i trobant el seu propi estil fins fer-se imprescindible.
Estrena: 17 de setembre.

Lucky 7 (ABC)

 
Versió americana de la británica The Syndicate, centrada en un grup de treballadors que guanyen la loteria. En el cas de la britànica es tractava d’empleats d’un supermercat de Leeds, en el de l’americana els guanyadors seran els treballadors d’una benzinera de Queens (Nova York). A partir d’aquí veurem si els diners que tantes vegades havien somiat serveixen per solucionar els seus problemes o no.
Estrena: 24 de setembre.


Masters of Sex (Showtime)
Fer del sexe una ciència i entendre el seu funcionament amb exactitud, aquest va ser l’objectiu del Dr. William Masters i la seva ajudant Virginia Johnson. La sèrie de Showtime recupera aquestes dues revolucionàries figures i la seva investigació pionera en una producció que torna a explotar els anys 60 com ja ho han fet Mad Men i The Hour. Destaca la participació de Michael Sheen, que no només fa un protagonista a la petita pantalla per primera vegada sinó que també exercirà com a productor. Estrena: 29 de setembre.

Hello, Ladies (HBO)

El canal de cable suma una comèdia a la seva oferta de qualitat amb aquesta sèrie de 8 episodis protagonitzada pel còmic Stephen Merchant, cocreador amb Ricky Gervais de The Office i Extras. El punt de partida de Hello, Ladies és el mite de l’irresistible atractiu dels britànics en terres ianquis (una idea que també estava present en una de les històries de Love Actually). Desgraciadament per a Stuart sembla que l’encant anglès no acaba de funcionar a Los Angeles, ciutat on busca l’amor infructuosament.
Estrena: 29 de setembre

 Fotografia de portada: Diversos
Text: Alejandra Palés 
Correcció: Montse V.

2 comentaris:

tri ha dit...

Muchisimas gracias por este repaso de lo nuevo en USA! POdriais atreveros con las nuevas de otros paises, en plan Inglaterra, Suecia o Francia, hay cosas muy chulas, pero siempre necesitaremos a mas gente que nos las descubra.

Alejandra Palés ha dit...

Hola Tri,

Gracias a ti por leernos! Nos apuntamos la propuesta, intentaremos hacer un repaso de las series europeas para esta temporada.