20 de set. 2013

ESTRENA "CAE LO QUE FUEGO FUE", EL NOU VIDEOCLIP DE LA MARIA RODÉS


"Soy tu gran rival" canta d'inici la cançó més fosca, intensa i pura del nou disc de la Maria Rodés, Sueño Triangular (BCore Disc, 2012), i això és tot el que pretén plasmar el realitzador Nikita Routchenko en aquesta peça. El videoclip, que ha sigut finançat a través d'una campanya de crowdfunding, ja ha sigut visionat pels mecenes, i ara l'estrenem aquí.

L'aclamat darrer disc de la Maria (com a mínim aquí va ser el nostre millor disc del 2012) encara dóna guerra, però aquest cop la guerra és amb la mateixa Maria Rodés. L'autor del videoclip, en Nikita, no fa res ens sorprenia amb el poderós clip de la no menys poderosa "Shoot'em up" d'Anímic, en una mostra a mig camí entre el documental de Vincent Moon sobre Mogwai i el clip de la cançó "Machine Gun" de Portishead, amb el qual interpreta i extrapola amb molta temprança la música dels de Collbató. És la segona col·laboració amb Animic, com ho és amb la Maria. En Nikita ja havia enlluernat la pantalla amb els videoclips de les cançons "Desorden" del disc Una Forma de Hablar (BCore, 2010) i "Mirall" d'aquest Sueño Triangular.
El realitzador, en aquest "Cae lo que fuego fue", torna a tirar del blanc i negre per recrear tota la força del món interior que transmet la cançó. Amb una pràcticament cap coloració, són les textures, l'aire, la llum, el que aporta la vida. Entre la llum i l'ombra se succeeixen tots els recursos que, a excepció d'algun petit detall de muntatge (aquests petits lapsus de sincronització de la llum, aquell tall a contra temps), posen de manifest la seva capacitat per recrear situacions oníriques atemporals.
Nikita torna a demostrar que se sent més còmode amb les foses i les transicions llargues amb moviment intern (sigui de càmera, sigui de tot el set). La impecable estètica -tret de referència- i la cuidada posada a punt en petites produccions, com ho és aquesta, demostren la capacitat d'exprimir i treure rendiment a les opcions a l'abast, aconseguint peces amb gran capacitat visual i força espectacular.


Text: Lluís Huedo
Correcció:Joanaina Font