16 de set. 2013

CLIPS IMPERDIBLES - DANIELS


Arribats a la publicació número 100 dels imperdibles, crec necessari fer una mica de repàs dels diferents directors i directores que han anat passant al llarg d’aquest centenar de seleccions, per així dedicar-los una mena d’homenatge, centrar l’atenció en ells i reivindicar la figura de l’autor dins el món de l’audiovisual musical.


Comencem i ho fem, com no podia ser d’altra manera, amb DANIELS. Ells són un duo de Los Angeles, format el 2009, per Daniel Kwan i Daniel Scheinert, una parella artística amb un treball més que interessant i del tot professional. No només han dirigit videoclips, sinó que també estan al darrere d’un parell d’anuncis i d’uns quants curtmetratges. La particularitat que comparteixen totes les seves produccions és l’efecte espectacular que provoquen les accions surrealistes dels seus personatges, com si de superherois es tractés. Treballen amb actors per després fer tota una feinada de producció i convertir fets tan senzills com pujar unes escales en tota una odissea (VÍDEO 1), per exemple. Els resultats que en coneixem tenen molt sentit de l’humor, i de tant en tant fins i tot tenen una mena d’absurd que pot recordar al d’alguns còmics manga, com ara Furi Kuri i els seus personatges que de sobte treien robots i grans maquinàries de l’interior del seu cos (VÍDEO 2).

D’altra banda, han demostrat que quan es tracta d’actuar tampoc es tallen i ells mateixos van protagonitzar alguns dels seus curtmetratges (VÍDEO 2 I VÍDEO 3).

Als Imperdibles els hem vist dirigint per BATTLES (VÍDEO 1), Foster The People, Manchester Orchestra, Passion Pit i The Shins. A més, però, abans de començar aquesta secció el juny de 2011, DANIELS ja havien fet grans videoclips que val la pena no passar per alt quan parlem d’aquesta parella: un és el clip d'“Underwear”, d'FM Belfast (VÍDEO 4); i l’altre és el de “Pigeons”, de The Hundred in the Hands (VÍDEO 5).

Per acabar, recordar que van estar involucrats en aquell magnífic projecte educatiu anomenat OMG! CAMERAS EVERYWHERE!, una organització sense ànim de lucre de Los Angeles, que basava la seva tasca a fer tallers sobre l’audiovisual musical per a nens i nenes de 9 a 16 anys. A hores d'ara el projecte ja s’ha estès i ha viatjat a Nova York i a Londres.

1.BATTLES - “My Machines”


3. “Tides of the Heart”


2. “Swingers”


4. FM Belfast- “Underwear"


5. The Hundred in the Hands- “Pigeons”


Fotografia de portada: Fotografia extreta del web oficial de DANIELS.
Text: Anna Dot
Correcció:Montse V.